Paris'te polisin sığınmacılara uyguladığı şiddetin yankıları sürüyor

Fransa, Paris'in göbeğinde polisin sığınmacılara uyguladığı şiddet görüntüleriyle çalkalanıyor. Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yüz kızartan olayla ilgili soruşturma başlatırken, görüntülerin "şoke edici" olduğunu söyledi.

Paris'te polisin sığınmacılara uyguladığı şiddetin yankıları sürüyor
Paris'te polisin sığınmacılara uyguladığı şiddetin yankıları sürüyor
GİRİŞ 25.11.2020 09:07 GÜNCELLEME 25.11.2020 09:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa, Paris'in göbeğinde polisin sığınmacılara uyguladığı şiddet görüntüleriyle çalkalanıyor.  

GÖRÜNTÜLER ŞOKE EDİCİ

İçişleri Bakanı Darmanin, çadırlarından yaka paça dışarı atılan sığınmacıların maruz kaldığı kötü muamelenin ardından harekete geçti. Yüz kızartan olayla ilgili soruşturma başlattı, görüntülerin "şoke edici" olduğunu itiraf etti. 

Darmanin, Ulusal Polis Soruşturma Birimi'ne kamuoyuna açıklanmak üzere savunmalarını iletmeleri için 48 saat süre tanıdı.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatovic de, Fransız polisinin müdahale görüntülerini şoke edici olarak nitelendirdi, gelişmelerin yakından izlediğini açıkladı.

Fransız polisinin Cumhuriyet Meydanı'ndaki beş yüze yakın sığınmacıyı dağıtmak için uyguladığı şiddetten gazeteciler de nasibini aldı. Gazetecilere şiddet görüntüleri sosyal medyanın da gündemindeydi. Avrupa Birliği Gazeteciler Federasyonu da polisin orantısız güç kullanımını sert bir dille eleştirdi. 

Paris yönetimi ülkede bulunan sığınmacı ve mültecilere uygulanan kötü muameleye göz yummak, "derme çatma kamplardan tahliye edilenlere de kalıcı bir yer bulamamakla" eleştiriliyor. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ercan 58 3 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırtıcı değil her zamanki görüntüler gavurda vicdan olmazzzzz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...