Katar Emiri Türkiye'de! Erdoğan karşıladı, iki ülke anlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Devleti Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani'yi resmi törenle karşıladı. Türkiye-Katar Stratejik Komite 6. Toplantısı imza töreni Erdoğan ve el Sani'nin katılımıyla gerçekleşti.

GİRİŞ 26.11.2020 14:23 GÜNCELLEME 26.11.2020 16:44
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Katar Emiri Şeyh Temim, Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar emiri Şeyh Temim Bin Hamed el Sani’nin başkanlığında yapılan Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 6’ncı toplantısının ardından, iki ülke arasında askeri, enerji, gıda, savunma, turizm, ekonomik, sanayi, uluslararası ticaret, serbest bölgeler ve su kaynaklarının yönetimi alanlarında bir çok anlaşma imzalandı.

 

BUGÜNE KADAR 52 İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

 

İki ülke ilişkileri birçok alanda önemli bir şekilde gelişmeye ve çeşitlenmeye devam ediyor. Türkiye-Katar arasında Yüksek Stratejik Komitesi'nin 5. toplantısıyla ikili ilişkiler zirveye ulaşırken, bölge ülkeleri için de örnek oldu. Uzun yıllar boyunca Türkiye ve Katar arasında gelişen uyum ve uzlaşma sonrasında Ortak Strateji Komitesi 2014 yılında kuruldu ve şu ana kadar bu komite kapsamında beş toplantı gerçekleştirildi. Bu toplantılarda şimdiye kadar 52 anlaşma ve 5 ortak bildiri imzalandı.

EKONOMİK İLİŞKİLER

Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği Ticari Ateşesinden alınan verilere göre, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 2020 yılında yüzde 6 artarak 1,6 milyar dolara ulaştı. Katar’ın Türkiye’deki yatırımları ise 22 milyar doları buldu.

Katar’da Türkiye’den 553 şirket birçok alanda faaliyet gösterirken, inşaat şirketlerinin ülkede tamamladığı projelerin değeri 18,5 milyar doları buluyor. Türkiye’de ise Katar’ın 179 şirketi faaliyet gösteriyor.

Turizm alanında ise Türkiye’yi ziyaret eden Katarlıların sayısı 2016 yılında 30 bin iken, 2019 yılında bu rakam 110 bine çıktı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • Harmandalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Reislere selam olsun. Allah yollarını açık etsin. Ümmetin dertlerine derman eylesin.
    Cevapla
  • Tuna 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberler güzel karşılık bulur inşallah aksi takdirde doların frenlemek zor olacak, son bir hafta içinde yurt içinde hane halkı 2.39 milyar dolar aldı, insanların güvenini kazanmak için bi şeyler yapmak lazım.
    Cevapla
  • Ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    Hosgelmis sefa gelmis
    Cevapla
  • Turancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hoş geldin yiğit adam, Seni Allah için seviyoruz. O bayrağa Azerbaycan, Libra, Cezair, Tunus, Pakistan gibi ıslamın sembolü bir AY YILDIZ lazım. Birde Somali yıldızına Hilal lazım. Allah cümle inananları kardeş kılsın.
    Cevapla
  • Memet 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin âmin
    Cevapla
  • hltt01 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeşim güzel düşüncelerin için.
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    İki Yiğit Kardeş Yan yana omuz omuza.ALLAH Yar ve yardımcıları olsun.Kardeşlikleri pekişsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni KDV düzenlemesi! Bakan Şimşek'ten açıklama: Artış yapmadık
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!