Gizli görüşmenin detayları ortaya çıktı! Hedeflerinde Türkiye var

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasındaki gizli görüşmenin Türkiye’yi hedef aldığı ortaya çıktı. Görüşmede, Türkiye’nin Filistin ve Doğu Kudüs üzerindeki etkisini kırmaya dönük bir strateji gündeme geldi. Toplantıda, ABD’de Biden yönetimine ve İran’a karşı ortak cephenin kurulması ile Kaşıkçı cinayetinin etkilerine karşı İsrail desteği görüşüldü.

GİRİŞ 26.11.2020 07:23 GÜNCELLEME 26.11.2020 09:43
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan’ın Kızıldeniz kıyısındaki Neom kentinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında pazar günü gerçekleşen gizli görüşmeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

 

 

İsrail Hayom gazetesine görüşmeyle ilgili detayları açıklayan Suudi yetkililer, gizli toplantıda ABD’de Joe Biden yönetimi ve İran’a karşı ortak bir cephenin kurulmasının tartışıldığını belirtti. Veliaht Prens’in ABD’deki Kaşıkçı dosyasına ilişkin İsrail’in desteğini istediği kaydedildi. Netanyahu ve Muhammed bin Selman’ın gizli görüşmesinde Filistin meselesi çerçevesinde Türkiye’yi hedef alacak bir stratejinin de konuşulduğu belirtildi. İkilinin, Türkiye’nin Doğu Kudüs’teki etkisini azaltmaya yönelik bir planı ele aldığı kaydedildi.

DOĞU KUDÜS PLANI 

 

 

Habere göre, ikili görüşmede, Filistin’de Türkiye’nin rolünden rahatsızlık duyan Suudi Arabistan’ın daha aktif rol alması ele alındı. İsrail’in de Türkiye’nin özellikle Doğu Kudüs’teki etkinliğini kırmak için Riyad’ın aktif rolüne sıcak baktığı belirtildi. Doğu Kudüs’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde artan Türkiye etkisini dengelemek adına Suud destekli yardım kuruluşlarının faaliyetine izin verilmesi gündeme geldi.

AKSA YÖNETİMİNE GÖZ DİKTİ

Toplantıda, Mescid-i Aksa’nın yönetiminden sorumlu Kudüs İslam Vakfı’na Suud temsilcilerin bulunmasının teklif edildiği ve İsrail’in de bu teklifi destekleyeceği belirtildi. Riyad’ın Filistin yönetimine ve Gazze’ye maddi yardımda bulunma önerisinde bulunduğu da kaydedildi. 

İRAN’A KARŞI EN ÖNEMLİ MÜTTEFİK

Gizli görüşmede Türkiye’nin yanı sıra ABD’nin yeni Başkanı Joe Biden yönetimine karşı ortak politikalar geliştirilmesi de ele alındı. Suud tarafından Biden yönetiminin halihazırda İran’la yeni bir nükleer anlaşmayı hazırladığını düşündüğü ve etkisini azaltmayı hedeflediği belirtildi. Riyad’ın İran tehdidine karşı İsrail’i en önemli müttefik olarak gördüğü de görüşmede kaydedildi. 

KAŞIKÇI DAVASI KORKUSU

Öte yandan Riyad’ın, Biden yönetimiyle, Suud gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, başta Muhammed bin Selman olmak üzere diğer Suudi yetkililer hakkında yakalama kararı çıkması ve olası yaptırımlar nedeniyle duyduğu endişe de görüşmede dile getirildi. Veliaht Prens’in bu konuda İsrail’in ABD’deki etkisini kullanmasını istediği belirtildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 25
  • Dündar 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok olmaya başladı bu Arap parçaları birde Zayed midir nedir o, iki tane dürzü. Diğerleri İsrail ABD Fransa Yunan alman falan bunlar zaten yüzde yüz kâfir bize karşı görevlerini yerine getiriyorlar. Ama diğer iki Arap münafık akıllı olun yoksa s çarlar o kafaya. Farkındaysanız özellikle kafayı hedef aldım. Allah ben kafayı yarattım gerisini melekler oyüzden benim yarattığım kusursuzdur ve kafadan yukarı kötü konuşmak büyük günahtır. Ama birşey var kusursuz diyor burada bunların kafası kusurlu ki kâfirleri bırakıp müslümanlarla takışıyorlar demekki bu ikisinin kafasını Allah yaratmadı o yüzden günah değil.
    Cevapla
  • Erdalsilo 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanı görüyorsan hiç korkma
    Cevapla
  • erol 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerimiz israile tuzak kuruyor
    Cevapla
  • NABUKAD 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafirleri gebertme zamanı geldi kendi kıyamtlerinin peşinde koşuyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistinliler bile bizim onara destek olmamızdan rahatsız. Çok vefasızlar. Cumhurbaşkanımızın sağladığı desteği onlara kimse vermez.
    Cevapla
  • Hatun kişi 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereden çıkarım yaptınız kaç kere gittiniz filistin in doğu kudüs bölgesine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar