Pakistan'dan tecavüzcülere ilişkin örnek karar

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkede tecavüzcülerin kimyasal olarak kısırlaştırılması ve cinsel saldırı vakalarının daha hızlı takibiyle ilgili bir yasayı prensipte onayladı. Yasa parlamentoya getirilecek ve onaylanacak. Başbakan İmran Han ayrıca, tecavüze uğrayan kadınların şikayetlerini korkusuzca dile getirebileceklerini belirterek, hükümetin mağdurların kimliklerini koruyacağı sözünü verdi.

Pakistan'dan tecavüzcülere ilişkin örnek karar
Pakistan'dan tecavüzcülere ilişkin örnek karar
GİRİŞ 26.11.2020 11:23 GÜNCELLEME 26.11.2020 12:41
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Karar, kabine toplantısında Adalet Bakanlığının tecavüzle mücadele kapsamında sunduğu bir taslağın kabulü sonrası alındı.

 

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Taslakta, kadınların emniyet, tecavüz vakalarının hızlı takibi ve tanık korumadaki rolünün artırılması konuları da yer alıyor.

 

HAN: YASANIN UYGULANMASINDA GEÇİKME YAŞANMAMALI

Han, bu durumun ciddi bir mesele olduğunu, dolayısıyla vatandaşlara güvenli bir ortam sağlamak için yasanın uygulanmasında herhangi bir gecikme yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Mevzuatın sıkı bir uygulama ile açık ve şeffaf olacağını söyledi.

HAN: MAĞDURLARIN KİMLİKLERİ KORUNACAK

Başbakan İmran Han ayrıca, tecavüze uğrayan kadınların şikayetlerini korkusuzca dile getirebileceklerini belirterek, hükümetin mağdurların kimliklerini koruyacağı sözünü verdi.

"TECAVÜZCÜLERİ İFŞA EDELİM" TEKLİFİ

Geo TV'nin haberine göre, toplantıda bazı bakanlar, tecavüzcülerin halka açık alanlarda asılmasını teklif etti.

İktidardaki Pakistan Tahrik-i-İnsaf Partisi'nden Senatör Faysal Cavid Han, Twitter'da yaptığı açıklamada, yasanın yakında onay için parlamentoya getirileceğini belirtti.

BİR ANNEYE ÇOCUKLARININ ÖNÜNDE TECAVÜZ EDİLMİŞTİ

Pakistan'da 2018'de 7 yaşında bir kız çocuğunun Lahor kentinde tecavüz edilerek öldürülmesi ve yine 9 Eylül'de Lahor kentinde otoyolda bir kadının çocuklarının güzü önünde toplu tecavüze uğramasının ardından mevcut yasanın caydırıcı olmadığı tartışmalarını başlatmıştı.

Halkın sokaklara dökülmesinin ardından hükümet, tecavüzcülere yönelik daha sert adımlar atılması için harekete geçmişti.

Yerel bir haber kanalına mülakat veren Başbakan Han, tecavüzcülerin kimyasal olarak hadım edilmeleri veya en azından suçluların gelecekte cinsel saldırıda bulunamamaları için zorla ameliyata alınmaları gerektiğine inandığını söylemişti.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 77
  • MELAHAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyemizde, insanlara ve savunmasız masum hayvanlara yapılan çirkinlikler dahil tüm tecavüz mağdurlarını ilgilendiren ve bir süre gündem olup sonra unutulan yasalar neden yapılmıyor ? Neden meclise sunulmuyor.Lütfen içimizdeki tereddütleri giderecek kanunları yapınız artık.
    Cevapla
  • SAMÎMÎYET 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel olan şeylere fitne aramadan destek verelim.Nerede kötülük varsa ayrım yapmadan len edelim. Türkiyede Yüce ALLAH'ın sessiz masum kulları olan ve kendilerini savunamayan sevimli hayvanlara tecavüzler,kötü davranışlar çok yüksek boyuttadır.Daha vahimi bu suçtan ceza alan yok ! Dürüst olalım bunları eleştirelim.
    Cevapla
  • TÜRKÎYEDE YAPSIN 3 yıl önce Şikayet Et
    Pakistanı ve bu yasaların onaylanmasına samimi ve net destek veren Pakistan Cumhurbaşkanını tebrik ediyorum. Bizim Türkiyede hâlâ kadınlara,çocuklara ve zavallı masum,dilsiz hayvanlara tecavüz edenlerin çoğunluğu aynı gün serbest bırakılıyorlar.Ülkemizde'de bu konuda çok acil ve kalıcı ciddi önlemler alınmalıdır.Tecavüz en çirkin suçlardan biridir.
    Cevapla
  • İbo 3 yıl önce Şikayet Et
    Asın gitsin it itliğini her zaman yapar
    Cevapla
  • VAN LI 3 yıl önce Şikayet Et
    darisi türkiye'de ki tecavüzcü lere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık