Katil İsrail askerleri Filistinliyi vuran askeri böyle kutladı

İşgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde Yahudi yerleşim birimlerine karşı düzenlenen gösterilerde Filistinlileri gerçek mermi ile hedef alan İsrail askerlerinin 'kanlı eğlencesi' Anadolu Ajansı kameramanı tarafından kaydedildi.

GİRİŞ 28.11.2020 00:57 GÜNCELLEME 28.11.2020 00:57
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini protesto etmek isteyen Filistinliler, Ramallah kentine bağlı Kefr Malik beldesinde gösteri düzenledi.

İsrail güçleri, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile gerçek ve plastik mermi kullandı. Göstericiler, müdahaleye sapanla taş atarak karşılık verdi.

AA Kameramanı Hişam Ebu Şakra, aynı gösteride Filistinlileri hedef alırken eğlenen İsrail askerlerini görüntüledi.

Görüntülerde, 6 İsrail askerinin gerçek mermi ile hedef aldığı Filistinli göstericiyi yaralayan arkeri alkışlamaları, gülmeleri ve birbirlerine sarılmaları dikkati çekiyor.

Aynı görüntülerde, yaralanan Filistinlinin ayağından vurulması ve diğer göstericiler tarafından ambulansa nakledilmesi de görülüyor.  

– YASA DIŞI YAHUDİ YERLEŞİM BİRİMLERI VE AYRIM DUVARI

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 400 binden fazla Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından İsrail yönetimi, 2002'de "güvenlik" gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına "Ayrım Duvarı" inşasına başlamıştı.

Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki 3 milyona yakın Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçemiyor.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her hafta cuma günü düzenlenen protestolara, İsrail askerleri gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz ve bazen tazyikli atık suyla müdahale ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Ben de haklıyım 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen gel adamların toprağını gasp et, sonra da bunu protesto eden insanları acımasızca vur. Daha da acısı, arap hainler israilin bunu yaptığını bile bile normalleşme adımları atıyorlar. Allah bu hainleri ahirette yahudilerle birlikte haşretsin. Topunuzu birlikte kahretsin. Amin.
    Cevapla
  • Adıyamanlı 02 3 yıl önce Şikayet Et
    Güçlerinin yettiğini gördükleri masumlara karşı Aslan Kesilen İsrail Asrekerleri. Bizim iki tane bordo berelimiz orada olaydı da...
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    cogunlukta itrail askerleri avrupadan yasiyan yahudiler dir
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Nazi askerleride bunları gazlarken eğleniyordu...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi onlarla kanka oldular. Tek dertleri müslümanlar. Ama Araplarda olaylara her zamanki gibi seyirci.
    Cevapla
  • han 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin hesabını Allah görecek isra suresine göre. Azgınlıkları artınca güçlü kuvvetli kullarını yine gönderecek üstlerine. Allah görünen ve görünmeyen kulları ile hesaplarını görür inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi