Güney Afrikalı bilim insanları Güneş'i karartacak

Güney Afrikalı bilim insanları, Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor.

Güney Afrikalı bilim insanları Güneş'i karartacak
Güney Afrikalı bilim insanları Güneş'i karartacak
GİRİŞ 28.11.2020 09:35 GÜNCELLEME 28.11.2020 09:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs salgınının konuşulduğu şu günlerde gözden kaçırılan tehdit, küresel ısınma. Uzmanlar su talebinin 2050'ye kadar yüzde 55 artması bekliyor. İngiliz Independent'ın Euroweeklynews'e dayandırdığı habere göre, bu olasılığa karşı harekete geçen Güney Afrikalı bilim insanları oldukça ilginç bir proje üzerinde çalışıyor. 

Aynı habere göre, Cape Town Üniversitesi'nde görevli bilim insanları Güneş ışığını kısmak için atmosfere küçük parçacıklar göndermeyi planlıyor. Söz konusu plan Cape Town'un üzerindeki atmosfere büyük miktarda kükürt dioksit gazı salmayı ve bu sayede Güneş'i kalıcı olarak karartarak su kaynaklarını korumayı amaçlıyor. 

Plan, Environmental Research Letters isimli akademik dergide yayımlandı. Ancak bu projenin çözüm olmayacağının altını çizen bilim insanlarının sayısı da az değil. 

Pek çok bilim insanı küresel ısınmanın etkilerini azaltmak için atmosfere gaz pompalama fikrine karşı çıkıyor. 

Bu fikri savunan uzmanlar söz konusu planı "iklim sistemine zarar verebilecek tehlikeli müdahale" olarak nitelendiriyor.

YORUMLAR 5
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Nasrettin Hocanın telle yün toplamasına benziyor, bekle yaz gelecek
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    şeytan askeri elon musk güney afrikalı'ydı değil mi. Sizin bu meşhur "bilim insanları" sürüsü insana zarar için dünyaya fesat salmaya çalışan musk beslemeleri midir? Bunlara Dünyaya şamil faaliyetleri yapmak için kim izin veriyor, bunları derhal etkisiz hale getirmeliyiz geç olmadan. Siz bunlara "bilim insanı" diyorsunuz, biz ise ŞEYTAN askeri. Kim haklı?
    Cevapla
  • SALİH SAHİL 3 yıl önce Şikayet Et
    Güneş dürülüp karardığında, (Tekvir 1)
    Cevapla
  • ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    düzceli mucit dünyanın dönmesinin deneyini yapmış izleyin. dünya çekim gücüyle değil buharlaşma ile dönüyor..buharlaşma engellenirse dünyanın dengesi bozulur . kim bilir terse döner güneş batıdan doğar...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Küresel ısınmaya hava kirliliği sebep olmuyor muydu ki bu Siyonistler havayı daha da kirketecekler? Okyanuslar yeteri kadar Güneş ışığı alamazsa yağmur için gerekli olan yeterli miktarda su buharlaşamaz ve asıl kuraklık o zaman başlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...