Çinli bilim adamları: Koronavirüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı

İngiltere'nin dünyaca ünlü Lancet tıp dergisinde bir makale kaleme alan Çinli akademisyenler, Kovid-19 ilk ortaya çıktığı ülkenin Hindistan olduğunu iddia ederek, "Virüs Wuhan'da değil, geçtiğimiz yaz Hindistan'da görüldü" dedi. Dün Çin'de devlet medyası, virüsün ülkeye dondurulmuş gıdalar içerisinde gelmiş olabileceğini belirterek, salgının izlerinin daha önce İspanya ve İtalya'da görüldüğünü iddia etmişti.

Çinli bilim adamları: Koronavirüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı
Çinli bilim adamları: Koronavirüs ilk Hindistan'da ortaya çıktı
GİRİŞ 28.11.2020 15:51 GÜNCELLEME 28.11.2020 15:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin prestijli tıp dergisi Lancet'ta SARS-CoV-2 virüsünün "zoonotik geçişi" başlıklı yazı kaleme alan Çinli akademisyenlerin iddiaları bilim adamlarının tepkilerine neden oldu. Çinli akademisyen, Kovid-19 ilk ortaya çıktığı ülkenin Hindistan olduğunu iddia etti. Çinli akademisyenler, söz konusu makalede, Hindistan'ın "kötü hijyen koşulları" ve "daha az verimli" kamu sağlık sisteminin yanı sıra "tropikal iklim" ve "çok genç nüfusun" virüsün yayılmasına katkıda bulunan faktörler olduğunu öne sürdü. Hindistan'da Kovid-19'un ilk "insandan insana bulaşmasının" Temmuz ya da Ağustos ayında olduğu araştırmacılar tarafından tahmin edildiği ifade edildi.

Çin'in 'Kovid-19 bizden çıkmadı' açıklaması dünyayı karıştırdı! İtalya ve İspanya'yı suçladılar

BATILI BİLİM ADAMLARINDAN ÇİNLİ AKADEMİSYENLERE TEPKİ

 

Çinli araştırmacıların bulguları, yaklaşımları "doğası gereği önyargılı" olarak tanımlayan Glasgow Üniversitesi'nden Profesör David Robertson da dahil olmak üzere bazı batılı akademisyenler tarafından eleştirildi. İngiliz medyasına konuşan Robertson'ın "Yazarlar, Çin'de açıkça ortaya çıktığını ve virüsün orada yayıldığını gösteren kapsamlı epidemiyolojik verileri de görmezden geldi. Bu makale SARS-CoV-2 anlayışımıza hiçbir şey eklemiyor" dedi.

Dün Çin'de devlet medyası, Çinli bilim adamlarına dayandırdığı haberinden; virüsün ülkeye dondurulmuş gıdalar içerisinde gelmiş olabileceğini belirterek, salgının izlerinin daha önce İspanya ve İtalya'da görüldüğünü iddia etmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 25
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    1917 virüs ispanyoş gribi diye anılıyorsa 2019 virüs ÇİN VİRÜSÜ dür.. Algı yönetimiyle Covid-19 döndü... Neden kimse bunu sorgulamıyor...
    Cevapla
  • caylak 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya genis sallayin bakalim
    Cevapla
  • islamislam 3 yıl önce Şikayet Et
    dogutürkistan kan ağlarken size rahat yüzü görmeyin bu dunyada ey zalim cin
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben evde yaptım isterseniz tarifini verem
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    İtalya kendi araştırmasını yayımlamıştı. Bu son çin iddia çok şey ifade eder. Dünya Ekonomik forumunda açıklanan son bir rapor var 31 sayfalık; bu işin beyaz kitabı.. Okununca Dünya nufusunun %80 inin FAZLALIK olduğu vb. EMPOZELER var. Öncü bir fikir.Bu veri SARS (H1N1) daha önce 1976 da ilk ABD de ortaya çıktığı ve En büyük aşılamanın yapıldığını dikkate alırsak.... ÇİN kendine yapılan saldırıyı olası şüphelilere geri bırakarak püskürtmüş tezi yanlış olmayacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'