Danimarka ölü vizonları yakmayı planlıyor!

Danimarka, öldürülen milyonlarca vizonun toplu mezarlardan toprağın üstüne çıkmasının ardından, ülkenin yeni Tarım Bakanı Mogens Jensen hayvanların kalıntılarını yakmayı plandıklarını açıkladı.

Danimarka ölü vizonları yakmayı planlıyor!
Danimarka ölü vizonları yakmayı planlıyor!
GİRİŞ 28.11.2020 22:33 GÜNCELLEME 28.11.2020 22:33

Dünyanın en büyük vizon kürkü ihracatçısı Danimarka, hayvanlarda Covid-19'un mutasyona uğramış bir versiyonunun bulunmasının ardından, Başbakan Mette Frederiksen, ülkedeki tüm vizon popülasyonunun öldürüleceğini duyurdu. 15-17 milyon vizonun bulunduğu tahmin edilen ülkede şu ana kadar 10 milyon vizonun itlaf edildiği belirtildi.

Ancak, toprağa gömülen vizonların yüzeyin üstüne çıkması ülkede büyük bir endişe yaratıyor. Haftanın başında yayımlanan tüyler ürperten fotoğraflarda, vizonların cesetlerinin çürüme esnasında ortaya çıkan gazlar nedeniyle şişerek toprağın üstüne çıktığı görüldü.

ZOMBİ VİZON TEPKİSİ

Danimarkalılar ölü hayvanların fotoğraflarını zombi vizon etiketi kullanarak sosyal medyada paylaşarak, hükümete tepki gösterdi.

YÜKSEK MİKTARLARDA AZOT VE FOSFOR GAZI ENDİŞESİ

Söz konusu durum, mutant virüsle ilgili endişeleri artırmasının yanı sıra, ortaya çıkan büyük miktardaki  azot ve fosfor gazının mezarlık etrafında toprakları zehirleyeceği korkusunu da beraberinde getirdi.

Hükümet, vizonların itlafına gerekçe olarak, geliştirilmekte olan Covid-19 aşılarının, mutasyona uğrayan virüse karşı etkili olamayabileceğini sundu. Ardından Danimarka Tarım Bakanı Mogens Jensen, hükümetin gerekli mevzuatı yerine getirmeden çiftliklerdeki vizonlarının itlaf emrini vermesi suçunu üstüne alarak istifa etti.

PARLAMENTONUN ÇOĞUNLUĞU YAKMA FİKRİNİ DESTEKLİYOR

Danimarka’nın yeni tarım bakanı Rasmus Prehn, itlaf edilmiş vizonları toğraktan çıkarıp yakılmasının planladığını açıkladı. Ancak, Prehn böyle bir hareketin ülkenin çevre kurumunun onayına ihtiyacı olacağını belirtereki "Duyduğum ilk günden beri sahip olduğumuz vizon sorunundan yakarak kurtulmak istiyordum” dedi. Bununla birlikte, fikrin tartışıldığı Danimarka parlamentosunun çoğunluğu bu fikri destekliyor.

Bu hafta, ülkenin ortasında yer alan  Holstebro askeri kompleksindeki toplu gömü alanında  yüzlerce hayvan leşi yeniden ortaya çıktı. Türler ürperten fotoğrafarı sosyal medya hesaplarında paylaşan  Danimarkalılar ölü hayvanların  fotoğraflarını zombi vizon etiketi kullanarak sosyal medyada paylaşarak, hükümete tepki gösterdi.

"COVİD-19 SÜRECİNİ DÜZGÜN YÖNETEMEDİK"

Geçtiğimiz gün Danimarka’da yayın yapan TV2’ye konuşan Başbakan Mette Frederiksen, vizonlar için gözyaşlarını tutamadı. Hükümetin Covid-19 sürecini düzgün bir şekilde yönetemediğini kabul eden Frederiksen, milyonlarca vizonun katledilmesinden dolayı özür diledi.

Katıldığı programda gözyaşlarını tutamadığı görülen Mette Frederiksen, “Ortaya çıkan olaylardan sonra özür dilemek için bir nedenim olduğunu düşünüyorum. Bu durum için özür diliyorum, çünkü bir çok hata yaptım” şeklinde konuştu.

220'Yİ AŞKIN KİŞİ YENİ VİRÜSLE ENFEKTE OLDU

Ülkede 220’yi aşkın kişi Cluster-5 adı verilen mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsle enfekte oldu ve Kuzey Jutland’da yaşayan 250 bin kişi karantina altına alındı.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!