İran: Fahrizade İsrail yapımı silahla öldürüldü

İran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin İsrail yapımı bir silahla öldürüldüğü açıklandı.

İran: Fahrizade İsrail yapımı silahla öldürüldü
İran: Fahrizade İsrail yapımı silahla öldürüldü
GİRİŞ 30.11.2020 11:34 GÜNCELLEME 30.11.2020 12:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta İran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden ve Tahran yönetiminin "nükleer babası" olarak bilinen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin, İsrail yapımı bir silahla öldürüldüğü açıklandı.

 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani suikastin arkasında Tel Aviv yönetiminin olduğunu söylerken, İran medyası ve halkı intikam alınmasını istiyor.

İran'ın nükleer programının arkasındaki isim olarak bilinen bilim insanı Muhsin Fahrizade, bugün düzenlenen cenaze töreniyle defnedildi.

SUİKASTİN SÜRESİ 3 DAKİKA

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na yakın Fars Haber Ajansı, saldırının, herhangi bir insan faktörü olmadan olay yerine yaklaşık 150 metre uzaklıkta park edilen bir kamyonetin arakasına monte edilmiş uzaktan kontrollü makineli tüfekle gerçekleştirildiğini öne sürdü. Ajans, zırhlı araçta olan Fahrizade’nin araçtan indiğinde makineli tüfekle vurulduğunu duyurdu. Saldırının toplam 3 dakika sürdüğü, eylem sonunda kamyonetin infilak ettirildiği aktarıldı. Olayda kullanılan kamyonetin 29 Ekim'de yurt dışına çıktığı belirtildi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • kahraman 3 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmus, Israil isini bilir.
    Cevapla
  • rıdvan koç 3 yıl önce Şikayet Et
    iran cak cuk ediyor yok intikam alcakmis adamlar suriyede 300 askerini oldurdugunde de konusuyordu bunlar yazik sadece konusuyorlar israil iclerine kadar sizmis haberleri yok
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    İran Esad ı korumaktan kendi ülkesini korumak tan aciz kaldı Yüz yılda yetişmeyecek bir fizikçisini koruyamadı yazıklar olsun İsrail artık Suriye yi bırak İran da operasyon yapıyor
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Ali Asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Hmm demek israil yapımı bir silah o zaman kesin israil öldürdü öyle mi?
    Cevapla
  • Saim çakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Iran sadece şov yapıyor. Deerli bir bilimciyi koruyamıyor. Bir de israil tarafından öldürülüyor. Iran için bu bir ahmahlıktır.iran boş bir ülke olduğu gün yüzüne çıkıyor.
    Cevapla
  • hayal de yasama 3 yıl önce Şikayet Et
    israil abd ingiltere ortakligiyla yapildi bizim ülkede de 3 muhendis olduruldü. ucak kazasından profesörler öldürüldü. karşındaki güç cok tehlikeli be bi o kadar da tecrübeli
    Cevapla
  • Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapanın hiç suçu yok•senin de Isparta uçağındaki Prof lar dağa çakıldı hatırlatırım senin demenle o zaman 6_7 tane profesörü koruyamayan ülkeyiz•adamların nükleer programı 5_10 sene geriye atılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!