İran'da kazan kaynıyor! Ruhani'ye şok suçlama...

İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından, Muhafazakar İstikrar Partisi Tahran Milletvekili Ali Hazeryan, mecliste yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümet üyelerinin "casus" olduğunu iddia ederek, hapse atılmasını istedi.

İran'da kazan kaynıyor! Ruhani'ye şok suçlama...
İran'da kazan kaynıyor! Ruhani'ye şok suçlama...
GİRİŞ 30.11.2020 18:53 GÜNCELLEME 01.12.2020 00:34
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'nın eleştirel bir yorumla verdiği habere göre, Hazeryan mecliste yaptığı konuşmada Ruhani'ye ve hükümet üyelerine hakaret ederek, casus olduklarını ileri sürdü.

Hazeryan, Haziran 2021'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) müfettişlerinin ülkedeki nükleer tesislerdeki denetimlerinin sınırlandırılmasını öngören Nükleer Silahların Yayılımının Önlenmesi Anlaşması'nın Koruma Tedbirleri Anlaşması'na Ek Protokol'ünden çıkıldıktan sonra gidilmesini istedi.

Tahran Milletvekili Hazeryan, böylece başta Cumhurbaşkanı olmak üzere hükümet üyelerinin sorgulanmasının ve hapse atılmasının önünün açılacağını belirtti. 

Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı ve hükümet üyelerine ağır eleştirilerde bulunan Hazeryan, şöyle konuştu:

"İnşallah Ek Protokol'den çekilme Batılılara sadece vur-kaç devrinin biteceğini değil, aynı zamanda bu ülkedeki uşaklarınızın devrinin de bittiği mesajını verecektir. İnşallah, Haziran 2021'de (cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında) bu ülkedeki uşaklarınızı casuslukları nedeniyle hapishane hücrelerine atacağız."


"UAEA'NIN NÜKLEER TESİSLERDEKİ DENETİMİNİ SINIRLANDIRMA" TARTIŞMASI

 

 

Fahrizade suikastı sonrası ülkede, "Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA) nükleer tesislerdeki denetimini sınırlandırma" tartışması başlamış, meclisteki bazı milletvekilleri, UAEA müfettişlerinin ülkedeki nükleer tesislerdeki denetimlerinin sınırlandırılmasını öngören bir yasa tasarısı hazırlamışlardı.

Milletvekilleri, Ek Protokol'ün uygulanmasının durdurulması ve Batı'ya daha fazla taviz verilmemesi çağrısında bulunmuşlardı.

İran'da muhafazakar kesim ülkede son yıllarda yaşanan olumsuzluklardan Ruhani hükümetini sorumlu tutuyor. Muhafazakarlar, Ruhani hükümetini, sorunların çözümü için ABD'ye gerektiğinden daha fazla bel bağlamakla suçluyor.

Böyle bir dönemde Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesi, Ruhani yönetimini daha da zor durumda bıraktı.

YORUMLAR 55
  • Mocca 3 yıl önce Şikayet Et
    Ancak birbirlerini yerler böyle
    Cevapla
  • Bulut 3 yıl önce Şikayet Et
    Korkak iran yine ses yok
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    bu dünyada hakkıyla ALLAH diyen birileri olduğu sürece tuzak kuranların en büyüğü olan rabbim bunların oyunlarını yine yeryüzündeki ordusyla başlarına yıkacaktır var olsun yeryüzündeki ALLAH IN ordusu......
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa boşuna kollamadı zamanında. FETÖ'nün ikiz kardeşi, proje aynı.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    İran'ın fetö sü İran'ı sarmış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...