DEAŞ harabeye çevirmişti! Musul müzesi 6 yıl sonra yeniden açıldı

Haziran 2014'te Irak'ın Musul kentine giren terör örgütü DEAŞ'ın neredeyse yüzde 98'ini tahrip ettiği tarihi Musul Kültür Müzesi, 6 yıl aradan sonra yeniden hizmete açıldı.

DEAŞ harabeye çevirmişti! Musul müzesi 6 yıl sonra yeniden açıldı
DEAŞ harabeye çevirmişti! Musul müzesi 6 yıl sonra yeniden açıldı
GİRİŞ 30.11.2020 22:29 GÜNCELLEME 30.11.2020 22:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Irak ordusunun Mart 2016'da başlattığı Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu sırasında Mezopotamya'nın paha biçilemez tarih ve kültür hazinelerini barındıran müze çatışmalar nedeniyle tahrip olmuştu.

DEAŞ'ın harabeye çevirdiği Musul müzesi 6 yıl aradan sonra yeniden kapılarını açtıMüzenin yeniden açılışına Musul yerel hükümet yetkilileri, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Musul Valiliğinden yapılan açıklamada kentin Mansur Mahallesi'nde yer alan müzede bulunan pek çok tarihi eserin halka açıldığı belirtildi.

Müzenin halka haftada iki gün açılacağı belirtilen açıklamada girişlerin ücretsiz olacağı aktarılarak müze bünyesindeki salon ve alanlarda sergi ve kültürel faaliyetlerin de yapılacağı aktarıldı.

Açıklamada, müzenin açılmasıyla tarihi kente kültürel yüzünü yeniden kazandırmak ve ziyaretçilerle taştığı günleri geri getirmenin hedeflendiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • suad 3 yıl önce Şikayet Et
    heykellerin ne işi var Musul da.
    Cevapla
  • Bahattin Emecen 3 yıl önce Şikayet Et
    manşet harika
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı