ABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz

ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Washington'un Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri konusundaki tutumunu değiştireceğini umduğunu belirtti.

ABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz
ABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz
GİRİŞ 01.12.2020 10:28 GÜNCELLEME 01.12.2020 11:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenleyen ABD'nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Sinop'ta tüm hedeflerin vurulduğu S-400 atış testlerinin ardından Washington'da artan rahatsızlığa ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

 

ABD'DEN S-400 AÇIKLAMASI

Hutchinson, "Bu savunma sistemini devreye almadan önce Türkiye'nin bunun sonuçlarını anlayacağını umuyoruz. Türkiye'nin bunun üzerine düşüneceğini ve hata sonucu aldıkları bu kararı geri çekeceklerini umuyoruz" dedi.

 

 

ABD'li diplomat, S-400 meselesinin Washington ile Ankara arasındaki ilişkilerde ana rahatsızlık faktörü olduğunu ekledi.

Türkiye S-400'leri 16 Ekim'de ilk kez test etmişti. Test kapsamında fırlatılan üç füze hedefleri başarıyla vurmuştu. Bu durum Washington'u bir kez daha rahatsız ederken ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri İşlerden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Clarke Cooper, Türkiye'ye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri alımıyla ilgili olarak yaptırımları 'kesin olarak düşündüklerini' söylemişti.

YORUMLAR 23
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    abd avanakları siz hala ordamısınız
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchinson, Amerikanın, Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemindeki tutumunu değiştireceğini umuyormuş. Amerikanın bunu istemesi tabiki kendi isteklerinin kabulu onların karına,Türkiyenin zararına demek olduğu anlaşılıyor.O zaman ne yapacağız S400 den kesinlikle vazgeçmeyeceğiz.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    yaaa bunlar tam bir üfürükçü..yunan bae ile beraber S300 leri aktif edip egede tatbikat yapacaksın bir pişkin pişkin bize S 400 lerden vazgecin diyeceksin.hadi ordan kefere sizi
    Cevapla
  • evladifatihan 3 yıl önce Şikayet Et
    s600 nekadardi ondanda al reis
    Cevapla
  • BATTAL GAZI 3 yıl önce Şikayet Et
    Domuzdan post joniden Dost olmaz.icdeki ve disdaki jonilere cok ama cok dikkat ve takip edip fislerini cekmemiz lazim.Türkiyem uyuma geceni gündüzüne kat.Savunma senayiyi yüzde yüze yükselt.Zamani iyi deyerlendir. Gerekirse bu Millet ac susuz kalir bu Cennet VATANA düsman cizmesine ciynetmez.Ne Mutlu Türk Müslümanim diyene.Bizde ayirim yok hep beraber TÜRKIYEYIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri