Moderna ve Pfizer/BioNtech, Kovid-19 aşılarının onayı için EMA'ya başvurdu

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşı için dün, Avrupa İlaç Ajansı'na (EMA) koşullu piyasa onayı verilmesi konusunda başvuru yaptığı bildirildi. Moderna da Avrupa İlaç Ajansı'na Kovid-19 aşı onayı için başvurdu

Moderna ve Pfizer/BioNtech, Kovid-19 aşılarının onayı için EMA'ya başvurdu
Moderna ve Pfizer/BioNtech, Kovid-19 aşılarının onayı için EMA'ya başvurdu
GİRİŞ 01.12.2020 13:47 GÜNCELLEME 01.12.2020 16:39

BioNTech'ten yapılan açıklamada, dünkü başvuruyla EMA tarafından 6 Ekim'de Kovid-19'a karşı "BNT162b2" adlı aşı adayına ruhsat verilmesi için başlatılan sürecin tamamlandığı belirtildi.

 

Aşının daha önce SARS-Cov-2 enfeksiyonu görülmeyen hastalarda yüzde 95 etkili olduğunun belirtildiği açıklamada, aşının etkinliğinin tüm yaş ve cinsiyet gruplarında tutarlı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "EMA, aşı adayının Kovid-19'a karşı koruma için faydalarının, olası risklerden daha ağır bastığı sonucuna varırsa ajans şartlı piyasa onayının verilmesini önerecektir. Bu, BNT162b2'nin 2020'nin sonundan önce Avrupa'da kullanılmasını sağlayabilir" ifadelerine yer verildi.

Moderna da Avrupa İlaç Ajansı'na Kovid-19 aşı onayı için başvurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"