Biontech aşısı 6 saate kadar taşınabilir duruma getirildi

Türk bilim insanlarının kurduğu Almanya merkezli biyoteknoloji şirketi BioNTech SE ile ABD'li ilaç devi Pfizer'in geliştirdiği aşı adayı ile ilgili kritik bir açıklama geldi. Aşıların 6 saat süreye kadar taşınabilmesi ve 2-8 derecede muhafaza edilmesi için çalışma gerçekleştirildi.

Biontech aşısı 6 saate kadar taşınabilir duruma getirildi
Biontech aşısı 6 saate kadar taşınabilir duruma getirildi
GİRİŞ 02.12.2020 16:42 GÜNCELLEME 02.12.2020 16:42
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BioNTech-Pfizer aşısının yüzde 95 etkililik açıklamasına rağmen dondurucu koşullarında saklanması gerektiği için dezavantajlı olduğu konuşulurken, Biontech'in ticari işlerinin başındaki Sean Marett, teslimat koşullarıyla ilgili iyi haber verdi.

6 SAATE KADAR TAŞINABİLECEK

Bugün Britanya'dan kullanım onayı almalarının ardından konuşan Marett, son yapılan çalışmalar sonrasında aşılarının 6 saate kadar 2 ila 8 derece arasında taşınabildiğini duyurdu. 

Biontech yöneticisi, Britanya'ya aşıları ısı kontrollü kutular içinde kamyon ya da uçakla nakledebileceklerini söyledi. 

Biontech'in eşi Uğur Şahin ile birlikte kurucusu olan Özlem Türeci de ilk onayın Britanya'dan gelmesinden memnuniyet ifade ederek "ABD ile AB kurumlarının kararının aralık ayının ortasında belli olmasını umuyoruz" dedi. 

YORUMLAR 7
  • Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Türk bunlar . Ülkenize hayrınız yok .
    Cevapla
  • Aliveli 3 yıl önce Şikayet Et
    bu aşıyı buldukları falan yok. bu aşı zaten vardı. virüsü yaydılar şimdi de insanların vücuduna çip dedikleri şeyi aşı ile yaapacaklar. Bunlar Türk diye milleti kandırıyorlar. oktar babunayı unutmayın.
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    dünya nüfusunun azaltılmasına yönelik planları tıkır tıkır işliyor
    Cevapla
  • aynı virüs gibi 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs nedir? yağ zarı ile kaplı RNA. Bu aşı ne yağ zarı ile kaplı RNA. Virüs oda sıcaklığında 3 gün. Dolapta 2 hafta. Derin dondurucuda aylarca kalır. Aşıda da durum aynı. -20 imiş -70 imiş manası yok. O onların laboratuvardaki dolaplarındaki değer manası SİHİRİ yok. Hepsi aynı şey tamamen. Ya her gün taze aşı gelecek eczaneye depodan. Ya da dolabı varsa 2-9 derecede 5 gün. Derin dondurucusu varsa 1 ay eczane de onu tutulabilir. 10 saniyede vurabilir. -70vs. Selçuk ecza gibi ana depolarda aylarca tutulacak yerlere lazım sadece. İngiltere aynen bu dediğim gibi başlıyor aşıya. -70le kafayı bozmayın. Sorun olmaz.
    Cevapla
  • EmirCan 3 yıl önce Şikayet Et
    bill Gates vakfindan fonladi sakin yapdormayin chiplenirsiniz
    Cevapla
  • Huuu reissss 3 yıl önce Şikayet Et
    Seni zaten çiplemişler , bak dalgana .
    Cevapla
  • KütahyAli 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam etkisi tartışılır da çok bilim kurgu izlemişsiniz belli :) aşının içine cip yapacak teknoloji şimdilik yok ama emin ol genlerin içinde illaki bir arka kapı bırakmıştır bili yarın bir gün gıda ile su ile belki başka bir virüs ile aktif edebileceği bir açık. Malum şahıs yoksa neden fonlamasısın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması