Bilim insanları anahtar geni buldu! Yaşlanmayı tersine çevirebilir

Biyolojik yaşlanmada temel rol oynayan bir gen belirlendi. Bilim insanları bu keşif ile yaşa bağlı hastalıkların tedavi edilmesinin kolaylaşacağı iddiasında.

Bilim insanları anahtar geni buldu! Yaşlanmayı tersine çevirebilir
Bilim insanları anahtar geni buldu! Yaşlanmayı tersine çevirebilir
GİRİŞ 03.12.2020 10:23 GÜNCELLEME 03.12.2020 10:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilim insanları biyolojik yaşlanmada kilit bir role sahip, "anahtar gen" olarak adlandırılan bir gen keşfetti. İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları bu keşif sonrası yaşa bağlı hastalıkların tedavi edilmesin daha kolay bir hal alacağı görüşünde.

Aynı habere göre, söz konusu keşif, biyolojik yaşlanmanın bazı biçimlerinin yavaşlamasını, hatta tersine çevrilmesini de sağlayabilir.

Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden araştırmacıların imza attığı makalede "Yaşlanmayla ilgili faaliyetlerin büyük oranda azaldığını gördük, bu da hücre yaşlanmasının tersine döndüğüne işaret ediyor" denildi.

Aynı makalede "Yaşlanmayla ilgili faaliyetlerin mezenkimal kök hücrelerde (MKH) ebeveyn soyundakilere kıyasla büyük ölçüde azaldığını saptadık" ifadesine yer verildi.

Araştırmacılara göre bu hücre yaşlanmasının tersine döndüğüne işaret ediyor. Ancak bilim insanları konu üzerinde ileri çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

YORUMLAR 1
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip araştırmalar şeytan askeri küreci çalışmaları, burada amaç "Ölümsüzlük" yakalamak. Bunların reklamını yapmayın, ilaç kartelleri kazanıyor zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!