ABD'den Kovid-19 müjdesi: Tünelin sonundaki ışık gözüktü

ABD'nin Kovid-19 Aşı Programı Başkanı Moncef Slaoui, Kovid-19 hakkında yaptığı açıklamada, ABD Gıda ve İlaç Kurumu’nun (FDA) bu hafta gerçekleştireceği görüşmede Pfizer/BioNTech ortaklığında geliştirilen aşısının onaylayabileceğini umduğunu belirterek, "Tünelin sonunda ışık gözüküyor" ifadesini kullandı.

ABD'den Kovid-19 müjdesi: Tünelin sonundaki ışık gözüktü
ABD'den Kovid-19 müjdesi: Tünelin sonundaki ışık gözüktü
GİRİŞ 07.12.2020 09:02 GÜNCELLEME 07.12.2020 09:02

Kovid-19 salgını dünya genelinde etkisini arttırmaya devam ederken, ABD Kovid-19 Aşı Programı Başkanı Moncef Slaoui'den ABD'yi rahatlatan açıklama geldi. Slaoui, "Tünelin sonunda ışık görünüyor" ifadelerini kullandı. ABD halkının salgına karşı güvenlik önlemlerine uymaya devam etmesi halinde ilkbahara kadar normal hayata dönülebileceğini belirten Slaoui, ABD Gıda ve İlaç Kurumu'nun (FDA) bu hafta gerçekleştireceği görüşmede Pfizer/BioNTech ortak geliştirdiği aşının onaylayabileceğini umduğunu dile getirdi.

Bill Gates, hayatın normale dönebileceği tarihi açıkladı

"BÜYÜK BİR UMUT VAR"

ABD'nin Kovid-19'a karşı aşı geliştirme ve dağıtma programı olan Warp Speed Operasyonuna başkanlık eden Dr. Slaoui, "FDA'nın bulunduğu süreç derin ve çok önemli. Sahip olduğum verilere göre FDA'nın pozitif karar vereceğini umuyorum. Fakat bu tabii ki de onların kararı. İlk aşı sevkiyatı, aşının onaylanmasından 1 gün sonra gerçekleşecek" dedi.

FDA'nın aşıya onay vermesinin ardından aşı ilk olarak, ülkede görev yapan sağlık çalışanlarının ve bakım evlerinde yaşayan 3 milyona aşkın yaşlının kullanımına sunulacak. Fakat hangi grubun önce aşılanacağına eyaletler karar verecek.

Dr. Slaoui ABD medyasına yaptığı açıklamada ise, "Ocak ve Şubat ayılarında duyarlı halkta büyük bir gelişme gözlemleneceğini düşünüyorum. Fakat popülasyona bakıldığında normal hayatlarımıza dönmemiz Nisan-Mayıs ayına kadar sürebilir. Bu nedenle, tünelin sonunda ışığımız olduğu gerçeği ile herkesin rahat etmesi çok önemli. Bu umudun içindeki enerjiyi bulup maskelerimizi takmaya, sosyal mesafeyi korumaya ve ellerimizi yıkamaya devam edip, aşıdan yararlanarak gelecek ilkbahara ulaşmalıyız" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti