Erdoğan'ın Bakü ziyaretinde gündem Nahçivan

10 Aralık'ta Türkiye ile Azerbaycan bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakü'ye gerçekleştireceği ziyaret Karabağ zaferi sonrası bir ilk olacak. Erdoğan'ın ziyareti sırasında Azadlık Meydanı'nda, savaşta görev yapmış 3 bin asker katılması beklenirken, Erdoğan'ın ziyaretinde Türkiye-Nahçıvan hattının bağlanması da gündeme gelecek.

Erdoğan'ın Bakü ziyaretinde gündem Nahçivan
Erdoğan'ın Bakü ziyaretinde gündem Nahçivan
GİRİŞ 07.12.2020 10:47 GÜNCELLEME 07.12.2020 10:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

30 yıllık Ermenistan işgalini sonladıran Azerbaycan'da Dağlık Karabağ'a yeniden kavuşmanın heyecanı, mutluluğu yaşanıyor. Büyük zaferi 10 Aralık Perşembe günü görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanan Azerbaycan'da hummalı bir çalışma mevcut. Özellikle kutlamaların bir numaralı adresi olarak olan başkent Bakü’nün Azadlık Meydanı’nda askeri geçit töreni düzenlenecek.

 

 

Azerbaycan kara, hava ve deniz kuvvetlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek geçit törenine, Karabağ’da kahramanlık gösteren 3 bin asker katılacak. Törende, ordunun kullanımına verilen modern silah ve ekipmanlar ile Ermenistan ordusundan ele geçirilen her türlü araç, silah ve mühimmatlar da sergilenecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

 

 

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor. Zafer geçidinde Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Karabağ'da kahramanca savaşan ve topraklarını özgürleştiren askerleri selamlayacak.

Erdoğan, Karabağ’da güvenliğin kalıcı tesisinde Türkiye’nin kardeş Azerbaycan’a desteğini bizzat sunacak.

NAHÇIVAN BAĞLANTISI MASADA

Dağlık Karabağ zaferinin en önemli kazanımlarından biri olan Nahçıvan ile Türkiye'nin birleştirilmesi konusu, zafer kutlamalarının ardından masaya yatırılacak iki ülke arasındaki en önemli konu olacak. Bu buluşmada gündeme getirilmesi planlanan konuya ilişkin adımların en kısa sürede atılması bekleniyor. 

Azerbaycan-Nahçıvan-Türkiye bağlantısı konuları olacak. Karabağ’da kalıcı güvenliğin tesisinde kritik misyon üstlenmeye hazırlanan Türkiye, Azerbaycan’a asker gönderme tezkeresini TBMM’den geçirmişti. Bu doğrultuda da ilk olarak işgalden arındırılan bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği yapmak ve Azerbaycan askeri personelini eğitmek üzere mayın, el yapımı patlayıcı tespit ve imha (METİ), patlayıcı madde keşif ve imha (PMKİ) timleri bölgeye sevk edilmişti.

 

YORUMLAR 2
  • Çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın izniyle yolumuzda birşesin Ticaret artsın YÜK KAMYONLARI RAHAT YOLLARDA GİTSİN AZERBEYCANA Güven içinde Allah ın izniyle inşallah
    Cevapla
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    savaş tazminatı olarak koridor alınmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler