Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Putin'e: Lütfen yardım edin!

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Dağlık Karabağ bölgesinde yaşadıkları yenilginin ardından, Putin'den yardım talebinde bulunan bir mektup yazdı. Mektubunda taraflar arasında yeni anlaşmazlıkların doğabileceğini söyleyen Sarkisyan, Rusya'dan çözüm için yardım istedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Putin'e: Lütfen yardım edin!
Ermenistan Cumhurbaşkanı'ndan Putin'e: Lütfen yardım edin!
GİRİŞ 09.12.2020 12:28 GÜNCELLEME 09.12.2020 12:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ermenistan, Dağlık Karabağ'daki yenilgiden sonra soluğu yeniden Rusya'da aldı. Savaş süreci boyunca Moskova'dan istedikleri desteği bulamayan Erivan yönetimi, Putin'e ithafen bir mektup yazdı. Mektubu yazan ise Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan oldu.

 

 

Cumhurbaşkanı Sarkisyan Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki sınırın çizilmesine destek olmak üzere Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den yardım talebinde bulunan bir mektup gönderdi.

"LÜTFEN YARDIM EDİN"

 

 

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Putin'e ithafen kaleme aldığı mektubunda Rus liderden bizzat yardım istedi. Sarkisyan "Ermenistan ile Azerbaycan arasında sınırların belirlenmesi konusunda anlaşmazlıklar var. Yeni bir gerilim yaşanmaması için size ihtiyacımız var, Lütfen yardım edin" ifadelerini kullandı.

YENİ ANLAŞMAZLIKLARA KARŞI DESTEK TALEBİ

Sarkisyan Dağlık Karabağ'da ateşkesin sağlanmasına yönelik yardımlarından dolayı Putin'e teşekkür ettiği mektubunda sınır belirleme nedeniyle taraflar arasında yeni anlaşmazlıkların çıkma riskinin bulunduğunu söyleyerek Putin'den destek talebinde bulundu.

 

YORUMLAR 4
  • Mehmet Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ermenistan rusyanın uydusu idi biraz uyuduluktan sıkılmış olmalı ki abd ile bir iki selâm kelam etti e oradaki ermeni lobisinin de etkisiyle farklı alternatifler üretir daha rahat ederim dedi ama olmadı tam abd seçimi sıkışıklığına korona virüs karmaşasına denk geldi ya da denk geldiğinde rusya düğmeye bastı azerbaycan a işareti verdi karışmayacağım dedi diğer yandan da ermenistanı kışkırttı saldır arkandayım diye saldırınca da ortada bıraktı şimdi ermenistan tam eline düştü hesaplayamadıgi rusya dağılsa da eski SSCB ülkelerinin hâlâ ülkelerininki alanında olması idi
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    2016 dan beri Türkiye gerek sahada gerek diplomaside tarih yazıyor kimse farkında değil..
    Cevapla
  • Köle 3 yıl önce Şikayet Et
    Putin agabey biz ettik sen etme agabey
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Neyin yardımı ? Kendinizi dev aynasında görüp posta koydunuz. Şimdi sap gibi kaldınız ortada. Ateşin varsa sigara ver dercesine , yeni toprak mı istiyorsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi