AB Zirvesi sonrası Merkel ve Macron'dan Türkiye açıklaması! Yunanistan'a ret

Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın talep ettiği Ankara'ya silah ambargosuna, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den ret geldi. "Türkiye'ye silah ihracatının NATO üyeleri arasında ve yeni ABD yönetimiyle koordinasyon içinde tartışılması konusunda hemfikir kaldık" ifadelerini kullanan Şansölye, mart ayına kadar Josep Borrell'i Türkiye ile ilişkiler hakkında rapor hazırlamakla görevlendirdiklerini kaydetti.

GİRİŞ 11.12.2020 14:28 GÜNCELLEME 12.12.2020 10:31
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

AB Liderler Zirvesi'nin sonunda ülke başkanlarının düzenlediği basın toplantısına Türkiye ile ilgili açıklamalar damga vurdu.

 

ATİNA'NIN TALEBİNE RET

AB dönem başkanlıkları sırasında, Türkiye ile daha olumlu ilişkilere sahip olma umuduyla çalıştıklarını anlatan Almanya Başbakanı Angela Merkel, martta düzenlenecek gelecek zirve için AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'i Türkiye ile ilişkiler hakkında rapor hazırlamakla görevlendirdiklerini söyledi. Merkel, Libya ve Dağlık Karabağ'ın da raporda olacağını belirtti. AB üyesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın talep ettiği Ankara'ya silah ambargosu konusunda da konuşan Şansölye, "Türkiye'ye silah ihracatının NATO üyeleri arasında ve yeni ABD yönetimiyle koordinasyon içinde tartışılması konusunda hemfikir kaldık" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısı sonrası bir kare

MACON'DAN "DİYALOĞA AÇIĞIZ" AÇIKLAMASI

Türkiye'ye ekonomik yaptırım talebi kabul görmeyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise zirve kararlarını "Türkiye'ye karşı yeni yaptırımlar, AB'nin yörüngesindeki istikrarsızlaştırıcı eylemleri artık kabul etmeyeceğini gösteriyor" diye değerlendirdi. Macron bununla birlikte AB'nin Türkiye ile diyaloğa açık olduğunu dile getirdi.

GÖÇ MESELESİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, birliğin göçle başa çıkma konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliğine hazır olduğunu söyledi. Michel "Türkiye ile sorumlu işbirliği istiyoruz" dedi. 

YORUMLAR 40
  • Kasabalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Havuç sopa politikanız n’oldu onları size bir monte ederiz aklınız gider dürüst olun
    Cevapla
  • İslam Birliği 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan zamanında Türkiye'ye karşı kurulmuş uydurmasyon kukla bir devletçik, aynı Bulgaristan ve Ermenistan gibi. Bunlar savaşmadan emperyalistlerin desteğiyle Osmanlı topraklarını gasp etmiş işgalcilerdir. Gasp ettikleri topraklarda Osmanlı'dan gelen hak ile Türkiye'nin kan hakkı vardır. İlk fırsatta bu işgalci üç uyduruk devletçik haritadan silinmelidir. Ayırca bu üç eşkıya topluluk 1821 yılından itibaren Müslümanlara karşı vahşi soykırımlar yapmışlardır. Medyamız her gün yukarıda bahsettiğim konuları görsel ve yazılı basında anlatmalı ki halkımız bilinçlensin, düşmanlarımızı ve haklarımızı tanıyalım. Ver kurtul mantığı ile Anadolu'ya sıkıştık çünkü.Haklarımızı arayalım..
    Cevapla
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa’yı bırakıp. Turan bırlıgı kurulması lagzım Tek para bırımı olması lagzım BUNUDA ANCA REİS YAPAR
    Cevapla
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayalini kurduğunuz Turan birliği ülkelerini Karabağ savaşında gördük. Bir Azerbeycan var. Rabbim bu ümmeti Türküyle, Arabıyla,Kürdüyle vs hakka baş eğen müslüman bir topluluk olarak eyk vücut eylesin.Amin.
    Cevapla
  • BİRLİK 3 yıl önce Şikayet Et
    sabırsızlıkla bekliyoruz ama nerdeyse reisin enerjisi bitecek korkarım
    Cevapla
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Yemedi değil lan macron.
    Cevapla
  • abbaskamil 3 yıl önce Şikayet Et
    abd bunların babası herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt