AstraZeneca ve Sputnik V Kovid-19 aşılarının birleştirilmesine karar verildi

Rus yetkililer ve AstraZeneca şirketi, İngiltere'de Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısıyla, Rusya'nın ürettiği "Sputnik V" aşısının birleştirileceğini duyurdu. Test olarak denenecek çalışmada, iki aşının birlikte kullanılıp kullanılamayacağına bakılacak.

AstraZeneca ve Sputnik V Kovid-19 aşılarının birleştirilmesine karar verildi
AstraZeneca ve Sputnik V Kovid-19 aşılarının birleştirilmesine karar verildi
GİRİŞ 11.12.2020 16:27 GÜNCELLEME 11.12.2020 16:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kovid-19 aşısında yeni bir işbirliği sinyali verildi. Rusya'dan gelen açıklamaya göre Rus aşısı Sputnik V, Oxford Üniversitesi/AstraZeneca'nın ortak geliştirdiği Kovid-19 aşısıyla birleştirilecek.

 

Test olarak denenecek çalışmada iki aşının birlikte kullanılıp, kullanılamayacağına bakılacak.

Sputnik V aşısını geliştiren Rusya'daki Gamelaya Enstitüsü iki aşının birleştirme çalışmalarını da yürütecek.

 

İngiltere tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada iki aşının birlikte kullanımının araştırılacağı ifade edilmişti.

Rus bilim insanları iki aşıyı birleştirmenin etkiyi artıracağını savunmuştu.

İKİ AŞI DA ETKİLİ

Rusya'da Gamaleya Araştırma Merkezi’nin geliştirdiği Sputnik-V Kovid-19 aşısının üçüncü aşama klinik denemeleri kasım ayında açıklanmıştı.

RDIF ve Gamaleya National Center'ın açıklamasına göre, 39 doğrulanmış vaka ve her iki doz aşıyı da olan 18,794 hastadan elde edilen yeni klinik test verilerine göre, Sputnik V aşısının 28. günde yüzde 91.4 etkili, 42. gündeyse yüzde 95'in üzerinde etkili olduğu görüldü.

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca'nın geliştirdiği Kovid-19 aşısının deneme sonuçlarına ilişkin rapor geçtiğimiz günlerde yayınlanmıştı.

İngiltere ve Brezilya'daki denemelere ilişkin sonuçlarda, aşının iki tam doz verilen gönüllülerde etkinliğinin yüzde 62 olduğu, ancak yarım ve ardından tam doz verilen başka bir katılımcı gruptaki etkinliğin yüzde 90 olduğu belirtildi.

Sonuçlar bir araya getirildiğinde, aşının genel etkililiğinin yüzde 70.4 olduğu belirtildi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından belirlenen aşı etkililiğinin minimum yüzde 50'nin üzerinde olması kuralına dayanarak Oxford-AstraZeneca aşısının "etkili" olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 7
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Astra zeneca rusların genlerı ıle de oynama peşinde :) mRNA aşısı sıkıntılı bir aşı. sonradan yıllar sonra ortaya cıkacak yan etkılerı. Rusların inaktif aşıları ile kendilerine olan güvensizliği yenmeye calısıyor olabılırlerde. ama benım şahsi görüşüm Rusları kısır veya kanser yapmak ve rusların genleri ile oynamak istiyorlar. son haberlerde mRNA aşıların lenflerde sorun yaptıgı ortaya çıkmıştı.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    mRNA aşılar lenflerde sorun cıkarıyor (kanser) ve uzun yıllarda ortaya çıkacak yan etkılerı bilinmiyor. Ayrıca mRNA ile aşı gelıstıren şirketler Bill Gates tarafında acıkca desteklenen şirketler, Afrikada Bill Gates tarafından desteklenenerek yapılan asılamalarda kadınların buyuk cogunlugu kısırlaşmış. Araştırabilirsiniz. kimse kimseyi kandırmasın, mRNA aşısı taraftarları siz istiyorsanız bu aşıları olabilirsiniz. bizim için sorun yok. Ama Bill Gatesin mRNA aşısı olacagını asla düşünmüyorum. Basının önünde olacagım dese bile mRNA aşısı degıldır, aşı yerine zararsız bir sıvı zerk ederler.
    Cevapla
  • salim 3 yıl önce Şikayet Et
    astra zeneca ve sputnik 5 aşılarının her ikiside viral vector aşısı, mRNA değil bu yüzden ortak platform arayışındalar bu gayet normal.Moderna ve biontec mRNA aşısı. Bu durumda almanlar amerikalıları kısır yada kanser mi yapmaya çalışıyor ?? mantıklı ve doğru bilgi lütfen.
    Cevapla
  • Necip 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok dogru bir yaklasım. Akıllı adamlar nasıl da ortaya cıkıyor
    Cevapla
  • Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    İyice mamaliga yaptınız .
    Cevapla
  • devam 3 yıl önce Şikayet Et
    diğer ülkeler aşı çalışmalarına devam etmeli. belki de çok daha iyisini yapacaklar.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu her yıl yapmaları gerek. Ben bunun normal grip olduğunu düşünüyorum. Labaratuvarda üretilmiş grip. Her yıl bu gribi yeniden üretecekler. Wuhanda bunun labaratuvarı var. RACKFELLER WUHAN BİL GATES bu işin aktörleri. İlaçlarda onların mikroplarda..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler