Almanya'da Alevilik din olarak kabul edildi! 'Yeni bir çatışma hedefleniyor'

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, Alevilik inancını "bir din ve inanç toplumu" olarak tanıma kararı alındı. Avrupa Ehl-i Beyt Alevi Federasyonu da alınan kararın perde arkasına ışık tuttu. Fuat Mansuroğlu, Aleviliğin ayrı bir din kabul edilmesine tepki göstererek, "Amaç Müslümanları parçalamak. Bundan sonraki adım, Alevilerle Sünnileri karşı karşıya getirmek" ifadelerini kullandı.

Almanya'da Alevilik din olarak kabul edildi! 'Yeni bir çatışma hedefleniyor'
Almanya'da Alevilik din olarak kabul edildi! 'Yeni bir çatışma hedefleniyor'
GİRİŞ 13.12.2020 06:53 GÜNCELLEME 13.12.2020 09:48
Bu Habere 149 Yorum Yapılmış

Almanya'da Aleviliğin resmi din olarak kabul görmesi tepki çekti. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti hükümeti, 10 Aralık'tan itibaren Aleviliği bir inanç toplumu olarak en üst seviyede tanımaya başladı. Almanya'nın nüfüs yoğunluğu açısından en büyük eyaleti olan Kuzey Ren-Vestfalya hükümetinin aldığı karar, diğer eyaletlere kıyasla Aleviliği anayasal güvence altına alarak bir adım daha ileriye gidiyor ve "Hristiyan kiliselerinin ve Musevilerin anayasal olarak hangi hak ve yetkileri varsa, Aleviler de aynı haklara sahip olacak" diyor.

 

KARARA TEPKİ VAR

Avrupa Ehl-i Beyt Alevi Federasyonu Genel Başkanı Fuat Mansuroğlu, konu ile alakalı Yeni Şafak gazetesine verdiği demeçte, "Almanya Alevi toplumunu İslamiyet'in dışında gösterip ayrı bir din gibi lanse ediyor" dedi.

 

"Almanya'da onca Alevi kuruluş varken neden Avrupa/Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na resmi din statüsü verildi" diye soran Mansuroğlu şunları söyledi: "Çünkü bize yapılan Türkiye karşıtı teklife hiç bir zaman 'evet' demedik. Bizim tavrımız Almanya derin devletinin işine gelmiyor. Alevileri temsil eden sadece Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu varmış gibi bizi muhatap almadılar. Bu da çatı kuruluş. PKK ile de bağlantıları bulunan Türkiye karşıtı bir teşkilat."

Fuat Mansuroğlu

AMAÇ BÖLMEK

Mansuroğlu, "İslamiyet'in dışında bir Alevilik olamaz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Siz, İslamiyet'in içinden Alevileri çekip çıkarıyorsunuz. Amaç Müslümanları parçalayıp bölmek. Bu Alevilerle Sünnileri karşı karşıya getirme adımıdır. Önce ayrıştırıp sonra karşı karşıya getirecekler" diye konuştu.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA
YORUMLAR 149
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde böyle cafcaflı abartılı alevilik icraasi yok kardeşim son zamanda epeyde cılkını çıkardılar
    Cevapla
  • hgt 3 yıl önce Şikayet Et
    buna inanan bir alevi varmı acaba.olsa bile cehenneme hazır olsun
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet alevilit batil bir dindir
    Cevapla
  • Tuğçe 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben MÜSLÜMANIM lafından başka bir söz söyleyen kesinikle müslüman değildir.Müslüman nedir sorusuna da şunları söyleyebilir.İyilik yapan,hak ve adalet üzere olan,kimseye kötülükte bulunmayarak kimsenin günahını yüklenmeyen,namazını kılıp maddi imkanı varsa zekatını veren ve sağlığı yerindeyse de oruç tutan insandır.Daha ayrıntılar ise kuranı kerimde yazılıdır,açıp okusunlar.Gerisi lafı güzaf tır.
    Cevapla
  • Nuh 3 yıl önce Şikayet Et
    Alevilik bir din dir ve İslam ile alakası yoktur bu işinize gelmese de gerçek ortada islamda Allah ve peygamber baz alınarak yaşanır Alevilikte namaz oruç hac gibi farz olan İslam'ın emirleri reddedilir yerine başka tarz inançlar uygulanır
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizi o eyalet aldıkları kararı sağlamlaştırmak için mi tuttu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...