İngiliz donanması sahaya indi! Manş Denizi'nde kriz

İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında anlaşmasız Brexit ihtimalinin güçlenmesi Manş Denizi’ndeki gerilimi artırdı. Reuters’in haberine göre Manş Denizi’nde özellikle balıkçılık alanında İngiltere ile Fransa arasında anlaşmazlığın 1 Ocak itibariyle sürtüşmeye dönüşmesi ihtimalini göz önünde bulunduran Londra donanmaya hazır ol direktifi verdi.

İngiliz donanması sahaya indi! Manş Denizi'nde kriz
İngiliz donanması sahaya indi! Manş Denizi'nde kriz
GİRİŞ 13.12.2020 06:54 GÜNCELLEME 13.12.2020 10:02
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında anlaşmasız Brexit ihtimalinin güçlenmesi Manş Denizi’ndeki gerilimi artırdı. Reuters’in haberine göre; Manş Denizi’nde özellikle balıkçılık alanında İngiltere ile Fransa arasında anlaşmazlığın 1 Ocak itibariyle sürtüşmeye dönüşmesi ihtimalini göz önünde bulunduran Londra donanmaya hazır ol direktifi verdi.

 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un, direktifi doğrultusunda İngiliz donamasına ait 4 devriye gemisi, İngiliz balıkçılara eşlik edecek. Gemiler, İngiliz münhasır ekonomik bölgesine (MEB) girecek her türlü AB çıkışlı balıkçı gemilerini durdurma, kontrol etme ve el koyma yetkisine sahip olacak. Guardian gazetesi de 4 gemiden ikisinin operasyon durumundayken ikisinin de olası müdahale için hazır tutulacağını belirtti.

Anlaşmasız Brexit durumunda İngiliz ve Fransız balıkçı gemileri arasında sürtüşmenin yaşanmasından enideşe duyuluyor. Fransa’nın bu durumu engellemek adına ülke balıkçılarına tazminat dahil çeşitli destek araçlarının sağlanacağı açıklandı. İngiltere ve Fransa, Manş Denizi’nde son dönemde artan düzensiz göçmen meselesi nedeniyle de karşı karşıya geliyorlar.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Devamında fayda var
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerle tatbikat yapalım Manş denizinde
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere ile Manş denizinde tatbikat yapabiliriz.
    Cevapla
  • Türko 3 yıl önce Şikayet Et
    İngiİizler isterse asker desteği verebiliriz
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis ihalari sihalari yollayalimda sunlarin kapismasini havada izleyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum