Türkiye'yi ilgilendiren skandal karara Trump'tan tepki!

ABD Başkanı Trump, içinde Türkiye'ye ilişkin kararların da bulunduğu savunma bütçesi tasarısını 'Çin'e yarayacağı' gerekçesiyle veto edeceğini açıkladı. Trump'ın veto kararı geçersiz sayılabilecek.

Türkiye'yi ilgilendiren skandal karara Trump'tan tepki!
Türkiye'yi ilgilendiren skandal karara Trump'tan tepki!
GİRİŞ 13.12.2020 21:38 GÜNCELLEME 13.12.2020 22:28
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde ABD senatosu, Kuzey Akım 2 boru hattı projesine ve Türkiye'ye Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı’nı 84-13 oyla kabul etmişti.

'EN BÜYÜK KAZANANI ÇİN OLACAK!'

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemlerini satın alması nedeniyle yaptırımların önünü açan yasa tasarısını veto edeceğini açıkladı. Trump, “Yeni savunma bütçemizin en büyük kazananı Çin! Veto edeceğim” dedi.

 

Bugün yaptığı paylaşımda yasanın Çin'in işine yaradığını belirten Trump, söz konusu tasarının sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemenin iptali, ulusal anıtların korunması, 5G için izin ve yurtdışında asker sayısının azaltılması gibi maddeleri içermesi gerektiğini vurguladı.

Tasarı hem Senato'dan hem de Temsilciler Meclisi'nden üçte iki çoğunlukla geçtiği için Başkan'ın vetosu geçersiz sayılabilecek.

 

TRUMP BEKLETMİŞTİ

Savunma tasarısında Rusya’dan satın aldığı S-400 füze savunma sistemi sebebiyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngörüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) olarak bilinen yasa kapsamında Türkiye’ye uygulanması öngörülen yaptırımları bir süre bekletmişti.

Savunma tasarısında ABD Başkanı Trump’ın 30 gün içinde CAATSA uyarınca dört ya da beş yaptırım maddesini uygulaması öngörülüyor.

4 bin sayfadan oluşan 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, 2021 yılında savunma alanında yapılacak harcamaların kapsamını belirliyor.

YORUMLAR 48
  • 005 TEKO 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı arayacağız.......................
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam cini düşünüyor. Türkiye umrunda dagil
    Cevapla
  • 002 ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi oku
    Cevapla
  • tekirdağlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ilk defa bir abd başkanına sempati duymamizi sağlayan seçim sahnelerinde harika disco yapan sempatik adam. Seni özlemek istemiyoruz sen buraya gel. Söz sana akp mahalle teşkilatlarında basın ve sosyal medya işlerinde bir görev buluruz. Bizimle kal kowboy..
    Cevapla
  • Son washingtonlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam dava adamı bildiğinden şaşmıyor kaypak değil, güle güle kızıl abd li seni çok özlicez ;(
    Cevapla
  • YasinBaba 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump gibi adama çok yazık oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan duyurdu! Gürcistan ile anlaşma sağlandı! Tüm dünyaya Filistin çağrısı
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı