Yunan muhalefetinde Miçotakis'e Türkiye öfkesi

Yunanistan siyasetinin muhalif kanadı, AB Liderler Zirvesi’nde Türkiye’ye yaptırım kararı çıkmaması sonrası, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i sert sözlerle eleştirdi. Muhalefet AB zirvesinden çıkan kararı diplomatik yenilgi olarak adlandırdı.

Yunan muhalefetinde Miçotakis'e Türkiye öfkesi
Yunan muhalefetinde Miçotakis'e Türkiye öfkesi
GİRİŞ 14.12.2020 11:57 GÜNCELLEME 14.12.2020 12:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

AB liderlerinin Türkiye'ye yaptırım konularını da görüştüğü oturumda, Yunanistan'ın baskı ve lobi faaliyetlerine rağmen Atina, istediği kararı çıkarttıramadı.

 

 

Türkiye'ya yaptırım kararının çıkmamasının ardındanYunanistan Parlamentosu’ndaki tüm muhalefet partileri, AB Zirvesi kararlarının ardından Yunan hükümetini kınadı.

"DİPLOMATİK YENİLGİ"

 

 

Syrıza lideri, eski Başbakan Aleksis Çipras, kararın "ülke için başka bir diplomatik yenilgi” olduğunu söyledi. Çipras, Miçotakis için “Belli ki ülkenin egemenlik haklarını ve çıkarlarını savunamıyor” dedi.

"FİYASKOYLA SONUÇLANDI"

Değişim Hareketi Başkanı Fofi Gennimata, “Türkiye'ye yaptırım davası fiyaskoyla sonuçlandı ve bizzat hükümet ve başbakan yenilgiye uğradı" ifadelerini kullandı.

"CAHİL VE BECERİKSİZ"

Aşırı sağ Yunan Çözümü Partisi’nin Başkanı Kyriakos Velopoulos ise hükümeti “cahil ve beceriksiz” şeklinde eleştirdi.

YORUMLAR 3
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Birde bizim muhalefete bakın yunanistan karşısında AB NİN hukuk reformu rezaletini türkiyeye yasladıkları için nerdeyse zil takıp oynayacaklar böyle muhalefeti inş. ALLAH yunanistana verir
    Cevapla
  • Bayraktar TB-2 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin diplomatik zaferi, devletimiz kozlarını iyi kullanıyor hamdolsun.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece cahil ve beceriksiz degil ayni zamanda sahsiyetsiz zira karsisina kim cikarsa hemen onun kanatlarinin altina giriyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim