'Ben de aşı yaptıracağım' diyen Bill Gates: En ölümcül dönem geliyor

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, ABD'nin Kovid-19 salgınında çok zorlu bir aşamayla karşı karşıya olduğunu belirterek, önümüzdeki 4-6 ayın en ölümcül dönem olabileceği uyarısında bulundu.

'Ben de aşı yaptıracağım' diyen Bill Gates: En ölümcül dönem geliyor
'Ben de aşı yaptıracağım' diyen Bill Gates: En ölümcül dönem geliyor
GİRİŞ 14.12.2020 13:44 GÜNCELLEME 14.12.2020 13:49
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, CNN Internatıonal'a konuştu.

 

Bill Gates, "Üzülerek söylüyorum ki, gelecek dört ila altı ay pandeminin en kötü dönemi olabilir. IHME (Sağlık Ölçümleri Değerlendirme Enstitüsü) tahminleri 1 Nisan 2021'e kadar 200 bin kişinin daha ölebileceğini gösteriyor. Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarsak, bu ölümlerin büyük bir kısmını önleyebiliriz" dedi.

2015 yılında böyle bir salgın olasılığından bahsettiğini hatırlatan Gates, şöyle devam etti: "ABD'nin salgını daha iyi yönetebileceğini düşünüyordum. 2015'te tahminlerimi yaparken ölü sayısının daha yüksek olacağından söz etmiştim. Virüs şimdikinden daha ölümcül olabilir. En kötüsü gerçekleşmedi. Ama salgının ABD ve dünyaya ekonomik etkisi beş yıl önceki tahminlerimi aştı."

 

"ABD BENCİL DAVRANMAMALI"

ABD Başkanı Donald Trump'ın aşı dağıtımında önceliğin Amerikalılara verilmesine ilişkin kararnamesiyle ilgili bir soruyu yanıtlarken de "ABD tüm insanlığa yardım etmeli. Dünya ekonomisinin dönmesini istiyoruz. Ölümleri asgariye indirmek istiyoruz. Temel teknoloji bir Alman şirketine ait. Bu nedenle uluslararası paylaşımı ve iş birliğini engellemek bir hataydı" dedi.

Bill Gates, "Tüm aşıların kapasitesini artırmalıyız. Önümüzdeki aylarda onay alacak, üretiminin artırılması daha kolay olan birkaç aşı daha olacak. ABD diğer ülkelerin çalışmalarından yararlandı. Bu nedenle tamamen bencil olmamalıyız" diye konuştu.

"BEN DE AŞI YAPTIRACAĞIM"

ABD'nin eski başkanları Bill Clinton, George Bush ve Barack Obama gibi aşıyı gönüllü olarak halkın önünde yaptırabileceğini söyleyen Gates, bunun kamuoyunun aşıya güvenini artıracağını belirtti, "Ben de aynısını yapacağım. Sıram geldiğinde yan çizmeyeceğim. Zamanı geldiğinde aşıyı görünür bir şekilde yaptıracağım. Çünkü hastalığı başkalarına geçirmemek herkesin yararına" dedi.

YORUMLAR 66
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Covid19 gibi özellikle yaşlıları öldüren bir salgında Bill Gates gibi aklı başında birinin aşı yerine başka bir şey yaptıracağını düşünenin öncelikle beyninden şüphe etmek lazım
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına taktığını o protez dişleri bile haketmiyorsun billigots enininde sonunda toprak seni yutacak.
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin niyetini ve amelini, neyi hak edip etmeyeceğini yalnız ve yalnız Allah (C.C.) bilir… Bence herkes önce kendine bakmalıdır. Eğer zannın çoğundan bile kaçınmamızı emreden İslam dinimizin bir mensubu ise de elinde hiçbir kanıt olmadığı bir konuda büyük günah olan iftira etmekten kaçınmalıdır.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı yaptıracakmış hikayeye bak sen sana vurulan aşı ile millete vurulan aşı asla aynı değildir. Bundan adım gibi eminim aşı diye ağrı kesici yapacaklardır bu iblise
    Cevapla
  • The imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu bir gerçektir ki köşeye sıkıştırılan kedi yüzünüze atlar. Her canlı yaşamak ister. Virüs köşeye sıkıştırılırsa neler yapar göreceğiz.
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar çok bilgisizce yorum yapan insan var Allah'ım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!