ABD'ye tepki gösterdi: Rumlara serbest, Türkiye'ye yaptırım

KKTC Başbakanı Ersan Saner, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararını son derece yanlış bir adım olarak niteledi. Saner, ABD'nin bir taraftan NATO üyesi olmayan Rumlara yönelik silah satışını serbest bırakması, diğer taraftan NATO üyesi Türkiye'ye Patriot füzelerini satmaktan, F-35 savaş uçakları projesi çerçevesindeki sözlerini yerine getirmekten vazgeçmesinin ciddi bir çelişki ve yanlış bir tercih olduğuna dikkati çekti

ABD'ye tepki gösterdi: Rumlara serbest, Türkiye'ye yaptırım
ABD'ye tepki gösterdi: Rumlara serbest, Türkiye'ye yaptırım
GİRİŞ 15.12.2020 14:20 GÜNCELLEME 15.12.2020 14:52
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türk halkının Ada'daki varlığı ve onun devletinin, egemenliğinin yegane güvencesi olduğunu belirten Saner, Türkiye'nin sahip olduğu güç ve izlediği doğru politikalarla Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta barış ve istikrarın en önemli parçası olduğunun altını çizdi.

"Türkiye'yi kendi ve bölge istikrarı için S-400 füzelerini aldı diye yaptırıma tabii tutmak son derece yanlıştır" ifadelerini kullanan Saner, ABD'nin bir taraftan NATO üyesi olmayan Rumlara yönelik silah satışını serbest bırakması, diğer taraftan NATO üyesi Türkiye'ye Patriot füzelerini satmaktan, F-35 savaş uçakları projesi çerçevesindeki sözlerini yerine getirmekten vazgeçmesinin ciddi bir çelişki ve yanlış bir tercih olduğuna dikkati çekti.

 

Saner, ABD'nin bir an önce bu yanlıştan dönmesi ve Türkiye ile sağlıklı ilişkiler geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • yassah 3 yıl önce Şikayet Et
    sende benim çıkarlarıma aykırı olarak nato üyesi olmayan bir ülkeye silah satıyorsun. sana serbest bize yasak. yok öyle yagma.
    Cevapla
  • EROL TOSUN 3 yıl önce Şikayet Et
    abd nin yaptığı çok normal.biz biraz romantik davranıyoruz.ortak falan diye.adam diyorki hasımsın.adam tırlarca silah yolladı adamları eğitti Mehmedlerimiz ölsün diye.
    Cevapla
  • Ömer yüksek 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime ne anlatıyorsunuz siz. ABD nin çıkarları zarar görürse bunu direkt söylemez. Kaddafi ülkesindeki bütün gençlere karşılıksız bursla tüm dünyada üniversite eğitimi veriyordu. Libya aydınlanıyor yabancılar sömüremiyordu. Arap baharı bahanesi ile ortadan kaldırdılar. Saddam ABD ve İngiliz petrol şirketlerini kovdu. Kimyasal silah üretiyor diye ülkede katliam yapıp takip yıktılar. Sonuç , pardon kimyasal silah fabrikası yokmuş , yanılmışiz. Lafa bak. Türkiye silah sanayinde ABD nin çok iyi bir ineği idi. Yıllarca çiftlikte sağdı. Onun için s-400 bahanesi ile savunma sanayinin önünü kesmeye çalışıyor. Dert bu.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen nokta..
    Cevapla
  • Yüksel 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir kâfir sözünde durmaz Türkiye bunu gayet iyi bilir ona göre gardını almıştır inşallah
    Cevapla
  • M.i 3 yıl önce Şikayet Et
    Aha şöyle yap iyilik bul kötülük olmasın bizde kuzey kıbrısımız diyelim bağrımıza basalım mesajlar yerine oturuyor artık helal olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar