ABD'ye tepki gösterdi: Rumlara serbest, Türkiye'ye yaptırım

KKTC Başbakanı Ersan Saner, ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararını son derece yanlış bir adım olarak niteledi. Saner, ABD'nin bir taraftan NATO üyesi olmayan Rumlara yönelik silah satışını serbest bırakması, diğer taraftan NATO üyesi Türkiye'ye Patriot füzelerini satmaktan, F-35 savaş uçakları projesi çerçevesindeki sözlerini yerine getirmekten vazgeçmesinin ciddi bir çelişki ve yanlış bir tercih olduğuna dikkati çekti

ABD'ye tepki gösterdi: Rumlara serbest, Türkiye'ye yaptırım
ABD'ye tepki gösterdi: Rumlara serbest, Türkiye'ye yaptırım
GİRİŞ 15.12.2020 14:20 GÜNCELLEME 15.12.2020 14:52

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, ABD'nin Türkiye'ye yönelik S-400 yaptırım kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türk halkının Ada'daki varlığı ve onun devletinin, egemenliğinin yegane güvencesi olduğunu belirten Saner, Türkiye'nin sahip olduğu güç ve izlediği doğru politikalarla Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta barış ve istikrarın en önemli parçası olduğunun altını çizdi.

"Türkiye'yi kendi ve bölge istikrarı için S-400 füzelerini aldı diye yaptırıma tabii tutmak son derece yanlıştır" ifadelerini kullanan Saner, ABD'nin bir taraftan NATO üyesi olmayan Rumlara yönelik silah satışını serbest bırakması, diğer taraftan NATO üyesi Türkiye'ye Patriot füzelerini satmaktan, F-35 savaş uçakları projesi çerçevesindeki sözlerini yerine getirmekten vazgeçmesinin ciddi bir çelişki ve yanlış bir tercih olduğuna dikkati çekti.

 

Saner, ABD'nin bir an önce bu yanlıştan dönmesi ve Türkiye ile sağlıklı ilişkiler geliştirmesi gerektiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • yassah 5 yıl önce Şikayet Et
    sende benim çıkarlarıma aykırı olarak nato üyesi olmayan bir ülkeye silah satıyorsun. sana serbest bize yasak. yok öyle yagma.
    Cevapla
  • EROL TOSUN 5 yıl önce Şikayet Et
    abd nin yaptığı çok normal.biz biraz romantik davranıyoruz.ortak falan diye.adam diyorki hasımsın.adam tırlarca silah yolladı adamları eğitti Mehmedlerimiz ölsün diye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve KKTC, Akdeniz'de NAVTEX yayımladı
Yağışlı hava dalgası yola çıktı: Karadeniz'e sağanak, Marmara'ya sis uyarısı