ABD kabusu yaşıyor! 3 bin 134 kişi daha ölürken son gelen haber kan dondurdu...

ABD'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 3 bin 134 arttı. Son gelen habere göre de; Vaka ve ölüm sayılarındaki artışı durduramayan ülkede alarm zilleri çalmaya devam ediyor. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom yaptığı koronavirüs bilgilendirmesinde, 5 bin ek ceset torbasının satın alındığını açıkladı.

ABD kabusu yaşıyor! 3 bin 134 kişi daha ölürken son gelen haber kan dondurdu...
ABD kabusu yaşıyor! 3 bin 134 kişi daha ölürken son gelen haber kan dondurdu...
GİRİŞ 16.12.2020 22:04 GÜNCELLEME 17.12.2020 17:18
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

ABD'de Kaliforniya Valisi Gavin Newsom yaptığı koronavirüs bilgilendirmesinde, 5 bin ek ceset torbasının satın alındığını açıkladı. Bunun yanı sıra 60 soğutmalı depo ünitesinin olduğunu söyleyen Newsom, "Henüz bitiş çizgisinde değiliz" ifadelerinde bulundu.

 


ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1627 artarak 308 bin 91'e yükseldi. Ülkede hızla artan ölüm oranları yetkilileri harekete geçirdi.

5 BİN EK CESET TORBASI SİPARİŞİ VERİLDİ

Kaliforniya Valisi Gavin Newsom'un yaptığı koronavirüs bilgilendirmesi ürkütücü tabloyu gözler önüne serdi. Newson, açıklamasında, 5 bin ek ceset torbasının satın alındığını ve birçok mobil morgun da beklemede olduğunu duyurdu.

 


60 SOĞUTMALI DEPO ÜNİTESİ

"Henüz bitiş çizgisinde değiliz" diyen Newsom, yeni satın alınmış 5 bin ceset torbasının San Diego, Los Angeles ve Inyo bölgelerine dağıtıldığını ve bölgeler ile hastanelerde hazır bekleyen 60 soğutmalı depolama ünitesinin olduğunu ifade etti.

Vali ayrıca, eyalette, adli tıp görevlilerinin ve morgların müdahalesini koordine etmek için 'karşılıklı yardım ve toplu ölüm programının' da harekete geçirildiğini bildirdi. 

ÖLÜ SAYISI 311 BİN 225'E YÜKSELDİ

Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometers"a göre, ABD'de virüs tespit edilen kişi sayısı son 24 saatte 212 bin 82 artışla 17 milyon 155 bin 979'a ulaştı. 

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise son bir günde 3 bin 134 artarak 311 bin 225'e çıktı.

İyileşenlerin sayısı 10 milyonu geçerken, toplam test sayısı 225 milyona yaklaştı.

Ülkede Kaliforniya eyaleti 1 milyon 653 binden fazla vaka ile ilk sırada yer alıyor. Bu eyaleti 1 milyon 520 bini aşkın vakayla Teksas ve 1 milyon 143 binden fazla vakayla da Florida izliyor.

Kovid-19'a bağlı can kaybında 35 bin 833 ile ilk sıradaki New York, vaka sayısında 834 binden fazla vakayla Illinois eyaletinden sonra 5. sırada bulunuyor.

Kovid-19 vaka ve ölüm sayısında dünyada ilk sırada yer alan ABD'yi 9 milyon 933 binden fazla vakayla Hindistan ve 6 milyon 974 bini aşan vakayla Brezilya takip ediyor.

YORUMLAR 75
  • Ylmz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölümlere genel bakış olarak allah dünyanın sonunu hayır etsin.lakin ben bu rakamlara inanmıyorum birçoğu da benim gibi düşünüyordur. Böyle durumda tv let karartma yas yayini yapar komedi seyirler olmazdı.varsa bu ölümlerin gerçekliği o zaman insanlar nasıl halen bu acıda komik olabiliyorlar. O halde insanlığının vicdanımı ölmüştür. Ya rakamlar yalan ya vicdanlar ölmüş acıma duygusu kalmamıştır. Inanmak ve inanmamak arasında insan ikilemde kalıyor. Temennim dünya geneli bakışı olarak rakamlar yalandır inşallah
    Cevapla
  • Demir Ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Soğutun bekletin belki geri gelirler bir ülkenin ne kadar aciz olduğunu gösteren durumlar bunlar cesetleri dahi gömemeyen acizler
    Cevapla
  • schwarz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölenler sisteme yük olan yasli ve hastalukli insanlari (onlara göre), korona bahane teste positiv cikartiyorlar ve sonra tedavi sirasinda ver ilaclari öldürüyorlar bizde ise yasli ve cocuk un oldugu evde bereket ve bol rizik olur
    Cevapla
  • abdullah 23 3 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın İlahi adalet,siz mazlumları zayıfları sahipsiz mi sanıyorsunuz.daha bu dünyada ki cezaları ahiretteki cezanın tarifi için İbrahim suresi 42 ye bakınız.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölenlere üzüldüklerini zannetmiyorum. Adamlar ülkenin yaşlı nüfusunu azaltıp genç dinamik nüfusu arttırıyor, aynı zamanda da yüksek olan refah seviyesini maksimuma çıkartıyor, duygusuz maksimalistler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart öncesi Ahmed Arif'in şiiriyle Kılıçdaroğlu'ndan manidar gönderme
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi