Merkel'in sorusuna Türk mucitlerden bomba yanıt: Bir saatte bulduk

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile video konferans yoluyla görüşen Türk bilim insanları Uğur Sahin ve Özlem Türeci, Şansölye'nin "Ne zaman bu virüsle ilgili çalışmalara başladınız?" sorusuna, "24 Ocak'ta bunun bir pandemi olduğunu anladık. O sabah kahvaltı masasında böyle bir aşıyı geliştirme kararını verdik" yanıtını verdi.

Merkel'in sorusuna Türk mucitlerden bomba yanıt: Bir saatte bulduk
Merkel'in sorusuna Türk mucitlerden bomba yanıt: Bir saatte bulduk
GİRİŞ 17.12.2020 15:02 GÜNCELLEME 17.12.2020 16:05
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kovid-19 aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech şirketinin kurucu ortakları Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci ile başkent Berlin'de video konferans yoluyla görüştü.

 

Merkel, Uğur Sahin ve Özlem Türeci'ye "Ne zaman bu virüsle ilgili çalışmalara başladınız?" sorusunu sordu.

Merkel'e yanıt veren bilim insanları "24 Ocak'ta bunun bir pandemi olduğunu anladık. O sabah kahvaltı masasında böyle bir aşıyı geliştirme kararını verdik. 25 Ocak günü, Çinli araştırmacıların 11 Ocak'ta yayınladığı Kovid-19 genetik dizilerini kullanarak 10 farklı aday hazırladık. Daha sonra ise en doğru adayı birkaç saat içerisinde tasarladık" dedi.

 

Merkel, görüşmede üstün başarılarından ötürü Türeci ve Şahin'e bir kez daha teşekkür etti.

YORUMLAR 22
  • Kenan 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğerki zerre gıram Türklük olsaydı içlerinde sonradan bile olsa TC deki çalışmalara destek olurlardı olduysalar müstesna
    Cevapla
  • Cenk 3 yıl önce Şikayet Et
    Fesati birakin. Adamin kadinin Turk kokenli bilinmesi buyuk kazanc.
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu karıkocada hiç Türk sıfatı yok...
    Cevapla
  • king 3 yıl önce Şikayet Et
    egemen mıydı bızım aşıcı :D ne oldu reks ediyordu twitter da
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    Hu hu komşular. Billy Amcaları da baya bir para vermiş bunlarla anlaşmış ! Bu aşıyı bulanlar kendileri aşı olmuyorlarmış ! Bu neye alamet böyle ?
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Sağlık bakanlığı önçeden aşı için baş vurduğu halde bu firmanın ançak nisanda 1 milyon aşı vereçeğini söylemiş zaten erçiyes üniversitesi aşısı nısanda çıkıyor aşıya ihtiyaç kalmayaçak yani seviniyoruz ama şirket ortağı olan iki Türk bilim adamı aşıyı verme önçelliğini TC vermemiştir sağlık Bakanlığı diğer devletlerle aynı zamanda baş vurduğu halde ben size Gerçek Türk bilim adamı söyleyiniz TEI genel müdürünün hayatını okuyun yorumsuz
    Cevapla
  • Bilemiyorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Rna habercisi dedikleri bir dizi mRna içeriyormus dediklerine göre antikor oluşturması için hücreye haber veriyor protein oluşturmasını antikor oluşturması için hücreyi uyarıyor kendilerinin dediğine göre. Peki vücutta başka hangi mekanizmaları uyarıyor anatominde başka ne degisiklikler yapıyor biliniyormu yada biz biliyormuyuz hayır. Yüz yıllık geçmişi olan inaktif aşıları tercih ederim çin den bile gelse.
    Cevapla
  • Mustafa senoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişilerde oyunun bir parçası mı acaba
    Cevapla
  • Pırpırpır 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada yaşıyorum, buradan önce ingiltere ve Amerika aşılanıyor bu aşı ile. Sen ne saçmalıyorsun.
    Cevapla
  • Bhao 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun milliyetçilik ile alakalı olduğunu düşünmüyorum ayrıca aşının bize daha sonra gelmesi ülkenin hayrına olacak bize gelene kadar aşının yan etkileri ve işe yaradığı ortaya çıkmış olur herkes rahat rahat kullanır o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Küçükçekmece’de silahlı kuyumcu soyguncuyu etkisiz hale getirdi