Ülkede 6 aydır yeni vaka görülmüyor! Aşıyı komşularına ücretsiz verecek

Yaklaşık 6 ay boyunca yeni vakanın görülmediği Yeni Zelanda'da Covid-19 aşısının tüm ülke vatandaşlarına ve komşu ada ülkelerine ücretsiz olarak dağıtılacağı açıklandı. 4 farklı firmayla anlaşma yapan hükümet toplamda 18 milyon doza yakın aşı satın alacak.

Ülkede 6 aydır yeni vaka görülmüyor! Aşıyı komşularına ücretsiz verecek
Ülkede 6 aydır yeni vaka görülmüyor! Aşıyı komşularına ücretsiz verecek
GİRİŞ 17.12.2020 22:55 GÜNCELLEME 17.12.2020 23:29
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Euronews'in haberine göre, Wellington hükümeti daha önce ABD menşeili Novavax ve aşı çalışmalarında yüzde 60 başarı yüzdesiyle hayal kırıklığı yaratan İngiliz Oxford-AstraZenica ile anlaştığını duyurmuştu.

6 ADA ÜLKESİNE AŞIYI ÜCRETSİZ VERECEK

Başbakan Jacinda Ardern, hükümetin yaptığı çalışmalar doğrultusunda isteyen vatandaşların ücretsiz bir şekilde aşı olabileceğini söyledi. Ardern bunun yanında yaklaşık 5 milyon olan ülke nüfusunun yanı sıra söz konusu aşıların komşu ülkeler Tokelau, Cook Adaları, Niue, Samoa, Tonga ve Tuvalu'ya da ücretsiz temin edileceğini kaydetti. 

"AŞILAMA ÇALIŞMALARI HAFTALAR DEĞIL AYLAR SÜREBİLİR"

Ardern, "Bugüne kadar tüm dünya ülkeleri ve tüm gezegen nüfusu aynı anda aşı yaptırmamıştı. Aşılama çalışmaları haftalar değil aylar sürebilir. Ancak yaptığımız ön aşı alımları sonrası Yeni Zelanda iyi bir konumda. Güvenlik sorunları çözülür çözülmez aşı kampanyasını başlatacağız. " diye konuştu.

YENİ ZELANDA 4 AŞI İÇİN 4 FİRMAYLA ANLAŞTI

Aşı kampanyası kapsamında Pfizer-BioNTech, Janssen Pharmaceutica, Novavax ve Oxford-AstraZenica gibi 4 farklı firmayla anlaşma yapan Yeni Zelanda hükümeti toplamda 18 milyon doza yakın aşı satın alacak.

Aşıların etkili olabilmesi için her bir bireye 2 doz yapılması öngörülüyor. Bu da, 9 milyon kişiye yetecek kadar aşı alındığı anlamına geliyor.

YORUMLAR 31
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Zealand 'ı yöneten Ingliz validir. Bu vali neden hiç haber olmuyor da başbakan haber oluyor. Avusturalya enine boyuna Ingiltere tarafından sömürülüyor .
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu avustralya ve zellanda virüsü Çin e taşıyanlardan. Hatta ellerinden kaçırdılar laboratuarda. Tüm kıtayı yaktılar dışardan gelen yardımları bile reddettiler. SARS ve MERS hortlayacak diye, su tüketiyorlar bahanesi ile develeri itlaf ettiler. Halbuki kangru deveden daha çok tüketir ama MERS Develerde hızla gelişen bir corona türü virüs olduğundan deve itlafı yapıldı. Ayrıca, subat ayının ilk haftası "laboratuarda virüs genini kopyaladık" diye bir açıklamada bulundular daha Çin bile gentotipi tespit etmeden. şimdi masal anlatıyorlar
    Cevapla
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Almanya’da İki Türk Tarafından üretilen AŞI almıyor — Çin’den ithal ediyor ... Türkiye ÇİN - Rus - İRAN - Kazakistan’dan AŞI alıyor ... inanamıyorum ...
    Cevapla
  • gurbetci 27 3 yıl önce Şikayet Et
    Filozof önce haberleri iyi takip et sonra yorum yap Biontech Türkiye ye aşı satmıyor firmanın sadece Avrupa ülkeleriyle anlaşması var. Sağlık bakanı rica etti diye 1 milyon doz verecekler Türkiye ye.
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Devleti ÇİN - Rus - İRAN - Kazakistan‘da Üretilen AŞI alıyor ... Bütün G.20 Ülkeler AŞI için Alternatif Anlaşmalar yapmışlar ... Güvenli ve Deneyimli Dünya Firmaları bunlar ... mesele sadece Bu Kadar basit ...
    Cevapla
  • Eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün G.20 Ülkeler dahil olmak üzere Herkes Kendi Kapasite ve Nüfus üzerinde Farklı AŞI Firmalar İle Anlaşma yapmışlar ... Türkiye sadece ÇİN ve Rus AŞI alıyor Ve zaten Türkiyede Herkese yetmeyecek ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar