Ermenistan'da yas: Paşinyan arada kaldı! Silahlar şemsiyenin içinde

Ermenistan, Dağlık Karabağ Savaşı'nda hayatını kaybeden askerlerinin anısına üç günlük resmi yas ilan etti. Başbakan Paşinyan, başkent Erivan yakınlarındaki Erablur Mezarlığına giderek buradaki mezarlara çiçek ve çelenk bırakırken, Ermeni halkının yaşadıklarını "kabus" olarak nitelendirdi. Paşinyan'a hem protesto hem de destek vardı. Ermenistan lideri, bir ara kalabalığın arasında kaldı ve ezilme tehlikesi atlattı.

GİRİŞ 19.12.2020 15:59 GÜNCELLEME 19.12.2020 17:23
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Ermenistan'da Dağlık Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden 40 gün sonra, çatışmalarda hayatını kaybeden Ermeni askerler için üç günlük resmi yas ilan edildi. Başbakan Nikol Paşinyan'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi cumartesi sabahı, savaşta ölen askerlerin defnedildiği, başkent Erivan yakınlarındaki Erablur Mezarlığına giderek buradaki mezarlara çiçek ve çelenk bıraktı.

 

Paşinyan kalabalığın arasında kaldı

"ULUSUMUZ BİR KABUS GÖRDÜ VE GÖRMEYE DEVAM EDİYOR"

Paşinyan, Ermenistan halkına seslendiği video mesajında, "Ulusumuzun tamamı bir kabus gördü ve görmeye devam ediyor. Bazen tüm hayallerimiz ve iyimserliğimiz yıkıma uğramış gibi geliyor" dedi.

 

PAŞİNYAN'IN İSTİFASI İSTENİYOR

Bu arada Ermenistan'da muhalefet, savaşı durduran ateşkes anlaşmasını imzaladığı için Paşinyan'ı "ihanet" ile suçlayarak derhal görevinden istifa etmesini talep ediyor.

"SİLAHLAR ŞEMSİYENİN İÇİNDE" İDDİASI

Paşinyan karşıtı aktivistler ise, Ermeni liderin mezarlığa geldiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak, etrafındaki korumaların silahlarını şemsiyelerin içine sakladığını iddia etti.

"HAİN NİKOL" SLOGANLARI

Paşinyan'a hem protesto hem de destek vardı. Ermenistan lideri, bir ara kalabalığın arasında kaldı ve ezilme tehlikesi atlattı. Bazı protestocular "hain Nikol" sloganları attı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 27
  • Enrullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin masumlara acizlere yaşattığınuz çirkinliğin serefsuzlugin namissuzkugun ta kenfusiydi. Azerbaycan'ın şanlı ordusu size acıdı. Bre itler
    Cevapla
  • Kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    kabuslarınız yeni başladı PKK ile yaptıklarınınızın intikamı alınacak daha bu trail versiyon
    Cevapla
  • Selcuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar aldiginiz mazlumlarin ahi çikiyor, beter olun, kabus görmeye yeni basladiniz, bütün yalan ve cirkefliginizin altinda bogulacaksiniz, siz ne adi bir milletmissiniz ya?
    Cevapla
  • dağıstani 3 yıl önce Şikayet Et
    ruslar karabağ da hastane , üniversite ve diğer alt yapı çalışmalarına başlamış. bu iş barış gücünün çok ötesinde. sanki karabağı kendine bağlayacak. ermenistana bağlanmasını zaten istemiyor. Karabağa ruslar kalıcı olarak yerleşiyor. azeriler ise zafer sarhoşluğu içinde, azeri hükümet şimdilik halkını uyutuyor. Bakalım nereye kadar. Karabağı alması an meselesi iken orayı hangi akıl rusa verdi akıl almıyor. ruslar ayrıca karabağ ermenistan hattını açık tutarak gerekirse ermenistanı karabağda savaşa sürerek bu seferde ciddi destek verecek. getti karabağ getdi.
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen herhalde erkencisin. Adam kabus diyor. Son gülen her zaman iyi güler. Sıra ile ilerleyeceğiz Osmanlının tüm topraklarına.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu an oralara el atmak için çok iyi bir fırsat, eğer MIT sıkı bir çalışma yaparsa bir iç savaş çıkartabilme olasılığı büyük. Hem ermenileri ağır şekilde dize getirir ve önemlisi olan, eşi benzeri olmayan vahşi yüzlerini daha iyi yansıtır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?