ABD'de araştırma... Koronavirüs aşısı alerji yapıyor mu?

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile Amerikan ilaç şirketi Pfizer tarafından geliştirilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili ortaya çıkan alerjik tepkileri araştırdıklarını bildirdi.

ABD'de araştırma... Koronavirüs aşısı alerji yapıyor mu?
ABD'de araştırma... Koronavirüs aşısı alerji yapıyor mu?
GİRİŞ 20.12.2020 02:49 GÜNCELLEME 20.12.2020 02:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

FDA Biyolojik Gelişme ve Araştırma Merkezi Direktörü Peter Marks, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaska dışında diğer bazı eyaletlerden de Kovid-19 aşısının alerjik etkileri hakkında şikayetler geldiğini ve bunları incelediklerini kaydetti.

Marks, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ve İngiltere'deki meslektaşları ile koordineli şekilde çalıştıklarını söyleyerek, "Aşıdaki hangi bileşenin alerjiye sebep olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

ABD'nin Alaska eyaletinin Juneau şehrindeki Bartlett Bölge Hastanesinden perşembe günü yapılan açıklamada, Kovid-19 aşısının 2 sağlık çalışanında uygulandıktan sonra 10 dakika içinde "aşırı alerjik tepkiye" yol açtığı belirtilmişti.

Aşının yaygın kullanımına onay verilen İngiltere'de de geçen hafta benzer 2 vaka görülmüş, İngiltere İlaç ve Tıp Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) ilaç ve gıdalara aşırı alerjik reaksiyon gösteren kişilerin, aşıyı vurulmaması gerektiğini belirtmişti.

Almanya'da Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin kurucuları olduğu BioNTech'in geliştirdiği aşı adayı, İngiltere'nin 2 Aralık'ta yaygın kullanımına onay vermesiyle "dünyada tescillenen ilk Kovid-19 aşısı" olmuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya AŞI Güvenli - çünkü %100 diye yok .. 1000 kişiden 20 kişiye ters yapsa Bile - AŞI Güvenli diyoruz ...
    Cevapla
  • Komplo Teorisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bunların hepsi Komplo Teorisi. 2020 de yaşadıklarınız gerçek değil, yediğiniz ayvaların etkisiyle bilinçaltınızın size gösterdiği bir hayal. Covid-19 diye yapay bir virüs yok, böyle bir salgın yok, aşı da yok. Bill Gates diye biri de yok, DSÖ diye bir örgüt de yok. Kimsenin küresel ısınmayı körüklediği yok, küresel ısınma, kuraklık ve peşinden gelecek bir kıtlık da yok. Kimsenin insanlığın geleceği ile ilgili büyük bir tuzak kurduğu yok. Kısacası bunların hepsi bir komplo teorisi. Size söylenenleri harfiyen yapın ve yeni normal hayatınızın keyfini çıkarın. Hayat eve sığar, hayatınızı eve sığdırın, komplo teorilerine inanmayın.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha bunlar başlangıç bakalım ileri günlerde nelerde yapacak. Kimse aşı için zorlama yapmasın Bill Gates'in izinden yürümesin.
    Cevapla
  • 345 3 yıl önce Şikayet Et
    allahımdan dilerim abd kanada brezilya arjantin kolombiya nato rusya israil çin mayanmar avustralya halklarını ordularını rabbim yerle bir eylesin amin
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk bilim insanı dediğiniz bu şahısların Türkiye ye ne faydası oldu? Adamlar yaptıkları aşıyı bile vermiyor, şunlara Türk, Türk deyip durmayın.
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu sence onlarmı karar veriyor. Biraz kafanızı kullanın. Bu kararlar hepsi politik kararlar. İki TÜRK uzmanlar bu konuda hiç bir karar veremez.
    Cevapla
  • Faruk 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi