İsrail basınından dikkat çeken iddia: Anahtar Erdoğan'da

Türkiye ve İsrail arasında diplomatik ilişkilerin mart sonu itibarıyla yeniden normalleşmeye başlayabileceği ve karşılıklı büyükelçi ataması yapılabileceği iddia edildi. İsrail basını Aliyev’in iki ülke arasında arabuluculuk yaptığını öne sürdü.

İsrail basınından dikkat çeken iddia: Anahtar Erdoğan'da
İsrail basınından dikkat çeken iddia: Anahtar Erdoğan'da
GİRİŞ 25.12.2020 07:59 GÜNCELLEME 25.12.2020 08:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve İsrail güvenlik güçlerinin, Filistinli protestoculara yönelik müdahalesi sonrası Türkiye ve İsrail, karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekmişti. Mayıs 2018’de karşılıklı olarak büyükelçilerin çekilmesinden bu yana ilişkilerin gergin seyrettiği iki ülke arasında bir süredir tekrar büyükelçi atanmasıyla başlayacak yeni bir normalleşme süreci olacağı iddiası gündemde. 

 

 

"ANAHTAR ERDOĞAN'DA"

Tel Aviv merkezli haber sitesi Walla, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için arabuluculuk yaptığı iddiasını gündeme getirdi. Haberde, konu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda görüşen Aliyev’in, olumlu cevap aldığı iddia edildi. Milliyet’in sorularını yanıtlayan İsrailli diplomatik yetkililer, Azerbaycan’ın aracubulucuk iddiasını reddetmedi, ancak Türkiye’den henüz olumlu bir sinyal almadıklarını ve çözüme açık olduklarını belirtti. Yetkililer, ikili ilişkilerin normalleşmesi için “anahtarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinde olduğunu” söyledi. Olası bir normalleşmenin ise, İsrail’de 23 Mart 2021’de gerçekleşecek erken seçim öncesinde olması beklenmiyor.

 

 

ERDOĞAN’DAN YAŞ GÜNÜ TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le yaptığı görüşmede, Aliyev’in doğum gününü kutladı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, görüşmede, Aliyev’in doğum gününü tebrik etti. Erdoğan, Aliyev’e ailesi ve milletiyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun bir ömür temennisinde bulundu. Aliyev’in ülkesinin refah ve kalkınmasının yanı sıra bölgenin barış ve istikrarı için ortaya koyduğu gayretin tarihi önemde olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yaptığı katkılar için de teşekkür etti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 8
  • Anti arap 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap , flistinliler niye kendi soydaslari korumuyor aksine israille birlikte hareket ederken Yav allah icin ' bizemu kaldi bunlarin haklarini korumak israille düsman olmak Niye bu konuyu Türkiyenin meselesiymis gibi politika yapiyor hükümet ? Hangi hakla ? Referanduma gidilsin 23 % den fazlabdestek bulamaz..8 milyon arap sigintiyida istemiyoruz Gitsinler !
    Cevapla
  • Ercüment 3 yıl önce Şikayet Et
    %23 kesim tarafından destek bulamaz , buda CHP nin ve hep nin oy oranı. Eger onlar (CHP hdp ) bir ise karşıysa , demekki doğru yoldayız. Dört elle sarılırız. Siz ve sizin ecnebi (gavur ) dostlarınıza meydan bırak miyiz
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam ve kardeşlik nerede kaldi insanlik onuru nerde kaldi kardeşim?
    Cevapla
  • Anti milliyetçi.... 3 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık yapma müslüman milliyetçilik yapmaz...
    Cevapla
  • Way be 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne dediğinin farkındamısın Filistin Davası bizim öz davamız bu ülkenin Tapusunu sanamı verdiler Şu gitsin bu kalsın diye ahkam kesiyorsun
    Cevapla
  • 571 3 yıl önce Şikayet Et
    İtrail sonun Lut kavmi gibi olur inşallah
    Cevapla
  • reis 3 yıl önce Şikayet Et
    yapma reis
    Cevapla
  • Toolha 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlari dost edininen onlardandır ayet var fitnenim basi onlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!