Irak’ta koalisyon güçlerine destek sağlayan tıra saldırı

Irak’ta ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine lojistik destek sağlayan tırı hedef alan bombalı saldırıda 1 kişi yaralandı.

Irak’ta koalisyon güçlerine destek sağlayan tıra saldırı
Irak’ta koalisyon güçlerine destek sağlayan tıra saldırı
GİRİŞ 25.12.2020 15:31 GÜNCELLEME 25.12.2020 15:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanlığına bağlı Medya Güvenlik Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin güçlenmesi için kullanılan ekipmanları koalisyon güçlerine ulaştırmak için sözleşmesi olan Iraklı bir şirkete ait bir tıra bombalı saldırı düzenlendiği belirtildi.

LOJİSTİK TIRA SALDIRI

Saldırının Divaniye ili yakınlarında yol kenarına yerleştirilmiş bombanın patlamasıyla meydana geldiği ifade edilen açıklamada, saldırıda tır şoförünün yaralandığı bildirildi. 

ABD ve koalisyon güçlerinin Irak’tan çıkmasını isteyen İran yanlısı Şii silahlı grupların söz konusu güçlerin çıkması için verdikleri sürenin dolduğu açıklamalarının ardından ABD misyonu ve askeri üslerini hedef alan saldırılar arttı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • iğrençdünya 3 yıl önce Şikayet Et
    tek çözüm abd. şu ırağı sudanı yemeni somaliyi nijeri suriyeyi libyayı ortadan kaldırmadıkça dünyaya rahat yok. hiiç boşuna zatn abd oraları böyle yaptı demyin kinse kimseye yüzlerce sivili öldrtmez kendileri istemedkçe
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi