Mısırlı heyetten Libya'da ikinci görüşme

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, başkent Trablus'ta Mısır'dan gelen bir heyetle ortak güvenlik sorunları ve iki ülke arasında güvenlik iş birliğini geliştirme konularını görüştü. Mısır heyeti daha önce de darbeci Hafter ile bir araya gelmişti.

Mısırlı heyetten Libya'da ikinci görüşme
Mısırlı heyetten Libya'da ikinci görüşme
GİRİŞ 27.12.2020 20:09 GÜNCELLEME 27.12.2020 21:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başağa'nın Mısırlı güvenlik heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmede Libya İstihbarat Başkanı Imad et-Trablusi de hazır bulundu.

 

 

Libya İçişleri Bakanı Başağa, Mısırlı heyetle 'güvenlik iş birliğini' görüştü

Görüşmede, güvenlik iş birliğini geliştirmenin yanı sıra Libyalı taraflar arasındaki ateşkes anlaşmasının desteklenmesi ve İsviçre'nin Cenevre kentinde 19-23 Ekim'de düzenlenen 5+5 Ortak Askeri Komite toplantılarından çıkan sonuçların ele alındığı kaydedildi. 

Hafter'in 'Savaşa hazır olun' açıklamasına Türkiye'den sert cevap!

Söz konusu görüşmenin, Libya İçişleri Bakanlığının, komşu ülkelerle iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen ve Kahire ile Trablus arasında ortak eylemi önemseyen güvenlik politikaları çerçevesinde gerçekleştiği aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasında Mısırlı heyette yer alan üyelerle ilgili bilgi paylaşılmazken, yerel basında, diplomatlar ile güvenlik mensuplarından oluşan heyete Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Eymen Bedi'nin başkanlık ettiği bilgisi yer aldı. 

Milli Savunma Bakanı Akar'dan Libya'da kritik görüşme

İsviçre'nin Cenevre kentinde 19-23 Ekim'de düzenlenen 5+5 Ortak Askeri Komite toplantıları sonucunda Libya hükümeti ile darbeci Hafter güçlerinden heyetler arasında kalıcı ateşkes anlaşması imzalanmıştı.

MISIR HEYETİ DAHA ÖNCE DE DARBECİ HAFTER'LE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Mısır Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamil, 19 Aralık'ta Bingazi'de, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ile bir araya gelmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • hHÜSEYİN 3 yıl önce Şikayet Et
    Umarım Libya'da Bizi ( TÜRKİYE'yi ) satmaz.
    Cevapla
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kirli ittifaklar olsa da her seye rağmen biz orada olacağız
    Cevapla
  • elbetbirgün 3 yıl önce Şikayet Et
    olması gerekende bu ,bi devlet kimseye küsemez adı üstünde devlet sivil vatandşlar bile strateji yapıyo darısı bizim kilerin başına.. rus ayısı abd israil. çin hepsi mısırın bu gün yaptığından yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı