Hedef Türkiye! Yunan televizyonunda büyük kepazelik

Yunan gazetesi Kathimerini, Türkiye'nin Lozan Antlaşması'nın yenilenmesini istediğini yazdı, Yunan televizyonundaki programda ise Türkiye'ye çirkin benzetmeler yapıldı.

Hedef Türkiye! Yunan televizyonunda büyük kepazelik
Hedef Türkiye! Yunan televizyonunda büyük kepazelik
GİRİŞ 30.12.2020 17:26 GÜNCELLEME 30.12.2020 17:27
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Yunan medyasında bugün yine manşetler Türkiye. Kathimerini gazetesi, Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in hafta sonu yaptığı açıklamaları "Türkiye Lozan Antlaşması'nın değiştirilmesini istiyor" başlığıyla okurlarına sundu. Haberde, "Neredeyse artık yüz yıl geçiyor. Bunlar oturulup, konuşulup müzakere edilebilir diye düşünüyorum" cümlesi öne çıkarıldı. 

 

Yunan SKAI televizyonunda Türkiye ile ilişkilerin ele alındığı bir program ise kepazeliğe dönüştü. Milliyet'in aktardığı habere göre; Türk-Yunan ilişkileri uzmanı ve aynı zamanda iktidardaki Yeni Demokrasi'nin milletvekili olan Prof. Angelos Syrigos, Lozan Antlaşması'nın yenilenmesi teklifi için Türkiye'ye çirkin benzetmeler yaptı. Uluslararası hukuk ve dış ilişkiler uzmanı Prof. Syrigos'un ağzından çıkanı kulağı duymadı, "Türkiye Lozan Antlaşması'ndan yakasını sıyırmak istiyor. Lozan 97 yıl önce imzalandı, bugün konuşulacak bir nokta yok" dedi.

YORUMLAR 51
  • Kaan77 3 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman savaşacaz yünanistanı tarihe gömecez sonra lozan ı düşünürüz ya biz premier ligde oynasak yunanistan mahalle takımı olamaz
    Cevapla
  • doktor 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Lozan antlaşmasından niçin yakasını sıyırmak istesin?! Yunan milletvekili diyor ben demiyorum ! Ama ben de şunu diyorum ; Hani Lozan antlaşması bizim için zaferdi ?! Bize öyle öğrettiler! Yakasını sıyırmak gibi bir tabir kullanılıyorsa , bunun anlamı biz bu Türkleri Lozan antlaşmasına mecbur ettik demektir ! Kadir Mısıroğlu söylüyordu bizde inanmıyorduk adam deli diyorduk; Lozan zafer mi hezimet mi ?! diye .. Devletimiz artık bize gerçekleri açıklasın ki ; doğru ney miş görelim !
    Cevapla
  • mehmeti 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ermeniler kadar mal ikinci bir millet var o da yunanlılar. ermeniler etrafı turk , açlıktan ülkelerini terk ediyorlar hala düşmanlık güdüyorlar, batılıların gazıyla. bir diğer geri zekalılar da yunanlılar. bunları kurtuluş savaşında bize yem yaptılar, şuanda da hep krizdeler. krizden çıkış yollarının batının köpeği olmak olduğunu sanıyorlar. Türklerle dost olmaya çalışsalar belki de ihya olacaklar ama batılılar için kırılmayı tercih ediyorlar
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Ağzı olan konuşuyor - Hem Bakanlar - Hem Yunanlar
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay bee içimizde Ülkemiz çıkarlarını savunan Bakanlarımızın sözleriyle Yunan zırvalarını bir tutanlar bile varmış...
    Cevapla
  • Adanalı Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Yunanlar inönünün mezarına her hafta çelenk bırakmalı onun sayesinde lozan diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...