Ruhani'den Trump'a: Saddam gibi yok olacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD Başkanı Donald Trump'ı Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'e benzeterek "İran ile 8 yıl savaşan Saddam gibi Trump'ta bize 3 yıldır ekonomi savaşını dayatıyor. Saddam bizimle 8 yıl savaştı ve yok oldu. Bize 3 yıldır ekonomi savaşını dayatan Trump'ta önümüzdeki haftalarda tıpkı Saddam gibi yok olacak" dedi.

Ruhani'den Trump'a: Saddam gibi yok olacak
Ruhani'den Trump'a: Saddam gibi yok olacak
GİRİŞ 31.12.2020 14:00 GÜNCELLEME 31.12.2020 14:00
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da düzenlenen Enerji Bakanlığına ait yeni projelerin açılış törenlerinde konuştu. Ruhani, ABD'nin İran'a karşı başlatmış olduğu ekonomi terörü karşısında savaş meydanında olduklarını belirterek, "Bu hükumet, ABD ile mücadele ederken bize içeriden saldıranlar bilerek veya bilmeyerek ABD'yi desteklemektedirler. ABD karşıtı olduklarını söyleyen ancak bize saldıranlar ABD karşıtlığında yalan konuşuyorlar" dedi. ABD karşısında milli bütünlük çağrısında bulunan Ruhani, ülke içerisinde vahdet ve birlikteliğe zarar veren her eylem ve söylemin ABD'yi desteklemek olduğunu söyledi.

"Trump'ın yaşamı da yok olacak"

Ruhani, İran'a karşı ekonomi savaşının dayatıldığını belirterek, "İran ile 8 yıl savaşan Saddam gibi Trump'ta bize 3 yıldır ekonomi savaşını dayatıyor. Saddam bizimle 8 yıl savaştı ve yok oldu. Bize 3 yıldır ekonomi savaşını dayatan Trump'ta önümüzdeki haftalarda tıpkı Saddam gibi yok olacak. Trump'ın sadece hükumeti değil yaşamı da yok olacak. Çünkü o tarihe büyük cinayetler ve katliamlar işlemiş utanmaz bir kişi olarak kaydedilecek" dedi.

"Süleymani'nin intikamını ABD'den kesinlikle alacaktır"

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesini unutmayacaklarını vurgulayan Ruhani, "ABD, bu acının hiçbir zaman dinmeyen bir acı olduğunu bilmeli. Süleymani'nin intikamını İran milleti ve bölge halkları ABD'den kesinlikle alacaktır" ifadesini kullandı.

Ruhani, "Düşman, Kasım Süleymani'ye yönelik bu saldırıdan kesinlikle zararlı çıktı. Bölge halkları ve direniş erleri artık daha dirençli ve mücadeleci olacak. ABD'nin bölgede sorunların kaynağı olduğu, huzur ve istikrarı bozduğu bölge halkları için artık daha anlaşılır ve net. Bu nedenle bir gün zamanı geldiğinde ABD'nin ayakları bu bölgeden kesilecektir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 26
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Ruhani dediğine sen kendin inanıyormusun
    Cevapla
  • memo 76 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen bu dünyaya kazık cakacaksin ebedi kalacaksın
    Cevapla
  • BESIKTAS lı 3 yıl önce Şikayet Et
    boš konusuyorsun arap sizden birsey olmaz turk dusmanisiniz hepiniz
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    La bi sus
    Cevapla
  • Yavuzalp 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi bitirmiş gibi konuşuyor kalleş soytarı Farsi iti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!