İran'dan Türkiye-Azerbaycan kararı: Erdoğan'a mesaj! Ermenistan'ın Türkiye yasağı da yürürlükte

İran'ın Türkiye ve Azerbaycan sınırında askeri tatbikat yapacağı belirtildi. Ermeni medyası ise bu kararı "Erdoğan'a mesaj olacak" diye servis etti. Öte yandan Ermenistan, Türk ürünlerine toplam 6 geçerli olacak yasak uygulamasını başlattı.

İran'dan Türkiye-Azerbaycan kararı: Erdoğan'a mesaj! Ermenistan'ın Türkiye yasağı da yürürlükte
İran'dan Türkiye-Azerbaycan kararı: Erdoğan'a mesaj! Ermenistan'ın Türkiye yasağı da yürürlükte
GİRİŞ 31.12.2020 14:59 GÜNCELLEME 31.12.2020 15:57
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

İran, ülkenin kuzeybatısında hava savunma testleri gerçekleştireceğini açıkladı. İran Azariha TV kanalının haberine göre, tatbikatta "hava saldırısı alarm sinyali" test edilecek. İranlı bir yetkili, düzenlenecek tatbikata ilişkin, "İnsanları endişelenmemeye çağırıyoruz. Bu, hava alarmının çalışmasına verilen operatif tepkiyi test etmek içindir, sadece bir testtir" dedi.

 

ERMENİSTAN MEDYASI: ERDOĞAN'A MESAJ OLACAK

İran'ın düzenleyeceği tatbikat, Ermenistan medyası tarafından da duyuruldu. Ermenistan Kamu Radyosu, bu gelişmeyi "Askeri tatbikatların Türkiye ve Azerbaycan sınırında yapılacak olması ilginçtir. İran askeri tatbikatları, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Aralık'ta Bakü'de askeri geçit töreninde yaptığı açıklamaların arka planına karşı çok önemli bir olaydır" sözleriyle paylaştı.

 

TÜRKİYE'YE 6 AYLIK YASAK

Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan'ın ofisi tarafından geçtiğimiz ekim ayında yapılan açıklamada, 31 Aralık 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türk ürünlerinin ithalatının geçici olarak yasaklanacağı duyurulmuştu. Ermeni hükümetinin aldığı bu karar, bugün itibariyle yürürlüğe girdi. 6 ay boyunca geçerli olacak yasak, Ermenistan hükümeti tarafından "Türkiye'ye para akışını durduracak" bir adım olarak görülüyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 145
  • Cesur 3 yıl önce Şikayet Et
    En az 100 bin ermeni ülkemizde çalışıyor.Biz buna ses çıkarmıyoruz.
    Cevapla
  • İbrahim ertal 3 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah Türkiye battı boykot yaptınız diye
    Cevapla
  • İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olur yapmayın yalvarıyoruz
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    iran kadargalleds hain millet yok zaten trump gitmeden israel ile sonnyetkisini kullanip irani vuracak vursunda akillansin bu imansizlar
    Cevapla
  • Mahmut tekdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar en son deniz kuvvetleri bir tatbikat yapmış, ve kendi savaş gemisini vurmuşlardı, kasım süleymani olayında iran sözde ıraktaki hedefleri vurduktan sonra abd saldırır korkusuyla ukranya hava yollarına ait sivil uçağı vurmuşlardı. Açıklamadada üzğr dileyerek biz onu savaş uçağı sanmıştık. Gül. Gül ağlen bunlar da düzenli ordu askeri strateji kurmay akıl sıfır anladıkları tek şey persten kalma hainlik ihanet. 1000 lerce yıllık tarihlerini inceleyin mertçe savaştıkları tek bir savsş yok. Ha türkiye onlara en az 10 gömlek fazla gelir heleki türkiye ile azerbaycana karşıbir aksiyona kalkışırsa suriyeden beter olur iran vatandaşı 35 milyon azeri türkü saymıyorum bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak