ABD'de 500'den fazla aşıyı kasten etkisiz kılan eczacı tutuklandı

ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir hastanenin eczacısı, 500 dozdan fazla Kovid-19 aşısını buzdolabından çıkararak etkisiz hale getirdiği için gözaltına alınıp tutuklandı. Eczacı, sabotajla suçlanıyor.

ABD'de 500'den fazla aşıyı kasten etkisiz kılan eczacı tutuklandı
ABD'de 500'den fazla aşıyı kasten etkisiz kılan eczacı tutuklandı
GİRİŞ 01.01.2021 12:02 GÜNCELLEME 01.01.2021 13:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'nin Wisconsin eyaletinde Aurora Tıp Merkezi'nde yaklaşık 500 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı, dondurucu dolabın dışında bulundu.

 

Aşıların, hazırlamak için buzdolabından çıkarıldığını düşünen sağlık çalışanları, bu dozlarla 57 kişiye aşı yaptı. Daha sonra aşıların, etkinliğini kaybedecek kadar uzun süre dışarıda kaldığı ortaya çıktı.

Aşıları buzdolabından çıkaran eczacının işine son verildi. Bu dozlarla aşılanan kişiler durumdan haberdar edildi. Bu kişilere yeniden aşı uygulanacak.

 

Kalan yaklaşık 500 doz aşı ise imha edildi. Hastanenin başhekimi, eczacının buzdolabından çıkarmak dışında aşılara herhangi bir müdahalede bulunmadığını söyledi.

YORUMLAR 2
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bir buz dolabından dışarıda kaldığını belirleyen bir belirteç etiket konmalı.
    Cevapla
  • tora 3 yıl önce Şikayet Et
    biontecin aşısının böyle bi sıkıntısı var...bence bu tarz skandallar pfizerın yakasını bırakmayacak. geçmişi sıkıntılı ve skandallarla dolu bi şirket pfizer....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler