Yunanistan'dan yeni yılın ilk provokasyonu! Sabırları zorluyorlar...

Yunanistan Genelkurmay başkanı Floros, Ege Denizi'nde gayri resmi askeri üslerin kurulduğu, Türkiye'den bakınca görülen adalardaki askeri birlikleri denetledi.

GİRİŞ 03.01.2021 11:12 GÜNCELLEME 03.01.2021 11:12
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Ege Denizi'nde silahtan arındırılmış olması gereken adaları askeri birlikle donatan Yunanistan'da Genelkurmay Başkanı Floros, Gayri Askeri Statü kapsamındaki; Lemnos (Limni), Meis (Kızılhisar), Psara (İpsara) ve Rodos, Egemenliği Antlaşmalarla Yunanistan'a Devredilmemiş Ada, Adacıklar ve Kayalıklar (EGAYDAAK) kapsamındaki Gavdos, Kalolimni (Kelemez), Karaada, Fener Adası, Ardıççık, Bulamaç ve Eşek Adaları'ndaki askeri birlikleri denetledi.

 

 

GAYRİ ASKERİ STATÜDEKİ ADALARA YUNAN ORDUSU YERLEŞTİ

 

 

Ziyaret gerçekleştirilen gayri askeri statüdeki adalarda kolluk kuvvetleri haricinde askerler, silah/savunma sistemleri konuşlandırılıp, adalar askerileştirilmiş ve silahlandırıldı.

KARA, HAVA VE DENİZ ÜSLERİ VAR

Adalarda çeşitli kara, hava ve deniz üsleri yer almakta, tahkimat işlemleri devam etmektedir.

YUNANİSTAN, ADALAR'DAKİ ASKERİ VARLIĞINI ARTIRACAK

Ayrıca, adalarda incelemelerde bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros'un, Türkiye'ye yakın adalarda olan askeri birliklere 'yeni askeri personel ve silah gücü ilave edileceğini, adalardaki birliklerin güçlendirileceğini' söylediği belirtildi.

CİHAT YAYCI: "HUKUKİ VE DİPLOMATİK MÜCADELE VERMELİYİZ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Cihat Yaycı, şunları söyledi:

"Yunanistan, esasen bu adaların egemenliğinin kendine devir şartını da kendi eliyle ortadan kaldırmıştır. Türkiye ivedilikle bu adaların askerden ve silahtan arınıdırlmasını talep etmeli ve her türlü hukuki ve diplomatik girişimlerde bulunmalıdır."

"EGAYDAAK, 152 ada ve adacık grubudur. Hukuki ve diplomatik olarak bu konunun mücadelesini vermeliyiz. Bir kısmında köyler, kasabalar olan bu adaların aidiyeti konusu, Adalar Denizi'nin temel sorunudur."

YORUMLAR 60
  • Hedef Turan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adalar konusu öyle yada böyle yunanistanı yamultmaktan gecer tamam bizden bariz ölçüde zayiflar ama gerek coğrafi müdahale zorlugu gerekse habire silahlanmaları bizim onlara gereken cezayı keserken kayip verme ihtimalimizi arttırıyor özellikle yeni savas uçaklarini kullanmaya baslamadan fişi çekilmesi gerekli
    Cevapla
  • yener 3 yıl önce Şikayet Et
    herşeyin bir sırası var tamamda; bu yunanların sırası ne zaman gelecek
    Cevapla
  • (k¹e⁴l⁵e³ş) 3 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman söyluyorum bu yunan ermeniler gibi kaşınıyor hemde ne kaşınma bende diyorumki madem böyle istiyorsa bizde güzel bir kaşıyalım.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    yavvvv, bu yunan ın olsa olsa topu topu na kac askeri olurki. olsa ne yazar..
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen karşılarına obüsleri döşeyim şaşırsınlar ödlekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler