Mısır'da korona fetvası: Şeriata aykırı...

Mısır'da oksijen tüpü yetersizliğinin corona ölümlerine neden olduğu iddialarının ardından bir fetva yayımlandı. Ezher Kurumu, "Başta oksijen tüpleri olmak üzere, tıbbi malzemelerin fahiş fiyatlarla satılması şeriata aykırı" dedi.

GİRİŞ 04.01.2021 20:49 GÜNCELLEME 04.01.2021 20:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Mısır'daki Ezher Kurumu, oksijen tüpü başta olmak üzere tıbbi malzemede tekelcilik yapılmasını yasaklayan bir fetva yayımladı.

 

Ezher Uluslararası Elektronik Fetva Merkezinin Facebook sayfasından yapılan açıklamada, "Başta oksijen tüpleri olmak üzere, tıbbi malzemelerin tekelleştirilmesi ve fahiş fiyatlarla satılması şeriata aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

İslam'a göre insanlar arasındaki ilişkilerin "dürüstlük, adalet ve doğruluk temelinde kurulması" gerektiği belirtilen açıklamada, "dolandırıcılığın, aldatmanın, yalanın ve insanların ihtiyaçlarını sömürmenin yasaklandığı" vurgulandı.

YORUMLAR 23
  • havadis 3 yıl önce Şikayet Et
    al birini vur ötekine
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'ın kendi meşruiyet problemleri varken selefi(!) alimlerin fetvası ciddiyet arz etmiyor. Başınızdakiler haram yiyorsa siz de yiyorsunuz demektir.
    Cevapla
  • MUSTAFA 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi de şeriata aykırı
    Cevapla
  • medrese talebesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Binlerce insanları öldürüp ve binlerce insanı hapse atmak caiz ama oksijen tüpleri fahiş fiyatla satmak caiz değil ne kadar alçak sınız
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay beee şeriat aklınıza yenimi geldi.israillilerle anlaşıp filistinlileri ve libyalıları yok ederken jiç şeriatın adını anmıyordunuz şimdi iş paraya gelince şeriata aykırıymış .laa. harbi üfürükçü çıktınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!