Müslüman ve Ortodoks askerler aynı çatı altında ibadet ediyor

Novi Pazar şehrinde bulunan Rifat Burdzovic Trso Kışlası'nda 7 yıl önce inşa edilen mescit ve kilise, şehirde dinler arası hoşgörünün sembollerinden biri haline geldi.

Müslüman ve Ortodoks askerler aynı çatı altında ibadet ediyor
Müslüman ve Ortodoks askerler aynı çatı altında ibadet ediyor
GİRİŞ 05.01.2021 12:08 GÜNCELLEME 05.01.2021 12:08

Balkan ülkesi Sırbistan'ın Novi Pazar şehrindeki Rifat Burdzovic Trso Kışlası'nda yer alan mescitte Müslüman askerler, küçük kilisede ise Ortodoks askerler ibadetlerini gerçekleştiriyor.

Ordu bünyesindeki Müslüman ve Ortodoks askerlerin ibadetlerini eşit şartlarda yerine getirebilmeleri için 7 yıl önce inşa edilen mescit ve kilise, şehirde dinler arası hoşgörünün sembollerinden biri haline geldi.

Sırbistan ordusundaki Müslüman askerlerden Elvir Smailagic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışlada görev yapan askerler arasındaki farklılıkların, büyük bir zenginlik olduğunu söyledi.

Müslüman askerlerin kışlada namaz kılabilecekleri bir yere sahip olmasının kendileri için çok önemine dikkati çeken Smailagic, "Sırbistan, bu ibadethaneleri inşa ederek vatandaşları arasında hiçbir ayrım gözetmediğini göstermiştir." ifadesini kullandı.

İbadet etmek için mescide gelen her askerin buradan manevi bir toklukla çıktığını vurgulayan Smailagic, "Bu da önündeki zor görevleri daha kolay yerine getirmesini sağlıyor." dedi.

Smailagic, Sırbistan ordusunun kapılarının ülkedeki tüm Müslümanlara açık olduğunu ve Sırbistan'ın, içinde yaşayan Müslümanların da devleti olduğunu sözlerine ekledi.

Papaz Vukovic: "Burası tüm ordu mensuplarının manevi bir sığınağı"

Rifat Burdzovic Trso Kışlası'nda papaz olarak görev yapan Vladan Vukovic ise kışlanın, tek çatı altında iki farklı dinin ibadethanesini barındırmasının Tanrı katında insanların eşit olduğunu gösterdiğini söyledi.

Askerlerin istedikleri zaman küçük kiliseye ya da mescide gelerek dua edebildiklerini dile getiren Vukovic, "Günümüzde insanlar pek çok zorluk ve stresle mücadele ediyor. Burası ise tüm Sırbistan ordusu mensuplarının manevi bir sığınağı gibi. Askerler dünyanın zorluklarıyla mücadele ederken kaybettikleri huzuru da burada bulabiliyorlar." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı