Son dakika: NATO'dan ve Dünya'dan ABD açıklamaları!

Son dakika: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Washington'daki görüntüler şoke edici. Demokratik seçimin sonucuna saygı gösterilmeli." ifadelerini kullandı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, yaşanan olaylar için "utanç verici sahneler" ifadesinde bulundu. AB, Almanya ve Fransa'dan peş peşe açıklamalar...

Son dakika: NATO'dan ve Dünya'dan ABD açıklamaları!
Son dakika: NATO'dan ve Dünya'dan ABD açıklamaları!
GİRİŞ 07.01.2021 02:04 GÜNCELLEME 07.01.2021 10:35
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Son dakika: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD Kongresindeki olayları "şoke edici" şeklinde nitelendirerek, "ABD başkanlık seçiminin sonucuna saygı duyulması" çağrısında bulundu.

 

Stoltenberg, göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine çıkan olaylar hakkında sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Washington'daki görüntüler şoke edici. Demokratik seçimin sonucuna saygı gösterilmeli." ifadesini kullandı.

 

İNGİLTERE BAŞBAKANI BORİS JOHNSON: UTANÇ VERİCİ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı açıklamada, ABD’nin başkenti Washington DC'de Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre Binası’nı basmasına yönelik yaptığı açıklamada "utanç verici sahneler" ifadesinde bulundu.

ABD Kongresinde Joe Biden'ın başkanlığının resmi olarak onaylanması sırasında Başkan Donald Trump'ın destekçileri Kongre Binası’nı basarak kargaşa çıkardı. Çıkan olaylardaki şiddet görüntüleri üzerine İngiltere Başbakanı Boris Johnson ABD'de yaşanan olaylara yönelik yaptığı açıklamada, "ABD Kongresinde utanç verisi sahneler. Amerika Birleşik Devletleri dünya çapında demokrasiyi savunuyor ve barışçıl, düzenli bir güç transferi olması artık hayati önem taşıyor" dedi.

ALMANYA'DAN ABD'YE DEMOKRASİ DERSİ: ONLARI MUTLU ETTİNİZ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD'nin başkenti Washington'da göstericilerin Kongre binasına girmesini eleştirerek, Demokrasi düşmanlarının Washington'daki inanılmaz görüntüleri görmekten mutlu olduğunu belirten Maas, 'Artık Amerikalı seçmenlerin kararını kabul edin. Demokrasiyi ayaklar altına almaya son verin.' dedi.

FRANSA: AMERİKAN KURUMLARINA YÖNELİK ŞİDDET, DEMOKRASİYE CİDDİ SALDIRIDIR

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, ABD Kongresindeki olaylara ilişkin, "Amerikan kurumlarına yönelik şiddet, demokrasiye ciddi saldırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AB: AMERİKA BU DEĞİL, SEÇİM SONUCUNA SAYGI GÖSTERİLMELİ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, ABD Başkanı Donald Trump taraftarlarının barikatları aşarak Kongre binasına girmesini, "ABD demokrasisine görülmemiş saldırı" olarak değerlendirdi ve seçim sonucuna saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

AVRUPA ÜLKELERİNDEN TEPKİ

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Washington'da yaşananları büyük bir endişeyle takip ediyorum. Şiddet, demokratik hak ve özgürlüklerin kullanılmasıyla bağdaşmaz. ABD kurumlarının gücüne ve sağlamlığına güveniyorum." ifadelerini kullandı. 

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da Twitter hesabından, Washington'dan gelen görüntülerin şok edici olduğuna işaret ederek, "Bu, demokrasiye yönelik kabul edilemez bir saldırıdır. Barışçıl ve düzenli bir şekilde gücün devredilmesi sağlanmalıdır." paylaşımında bulundu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ise Washington'daki Kongre binasının ABD demokrasisinin sembolü olduğuna dikkati çekerek, bu sembole şiddet, nefret ve kaosla saygısızlık yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda da yönetimin el değiştirmesinin olgun demokrasilerin en önemli göstergelerinden biri olduğunu dile getirerek, "Hukukun üstünlüğü, sokak kanunları değildir. Müttefik ülkede demokratik değerlerin üstünlüğüne olan inancımız tamdır." görüşünü paylaştı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ise "Washington'daki olayları büyük endişeyle takip ediyorum. Şu anda gördüğümüz şey, demokrasiye bir saldırıdır. Başkan Trump ve birçok Kongre üyesinin olanlardan büyük sorumluluğu var. Başkanlık seçimleri sonrası demokratik sürece saygı duyulmalıdır. Amerika Birleşik Devletleri güçlü bir demokrasiye sahiptir.  Umarım barışçıl bir düzen yeniden tesis edilir." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de Washington'daki miting sonrası gelişmelerden dolayı derin endişe duyduklarını ifade ederek, "Demokrasiye yönelik bir saldırıya tanık oluyoruz. Demokratik sürece saygı gösterilmeli ve düzen barışçıl bir şekilde yeniden tesis edilmelidir. ABD demokrasisi güçlüdür. Başkan Trump, demokratik sürece destek verme sorumluluğuna sahiptir." yorumunu yaptı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ise Twitter'den yaptığı paylaşımda, "Ekstremizm, şiddet, kutuplaşma ve kaos asla doğru bir yol değil. Washington'da yaşananlar korkunç. Demokrasinin yeniden işe yaraması dileğiyle." ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Washington'da meydana gelen şiddet ve korkunç olaylardan son derece rahatsızız. Amerikan demokrasisi, dirençlidir, güçlüdür ve bu krizin üstesinden gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya, Twitter'dan yazdığı iletisinde, "Demokrasi barışçıl güç aktarımına dayanır: Kim kaybederse yenilgiyi kabul etmek zorundadır. Halkın iradesini yerine getirmek için senatörlere ve temsilcilerine tam güven. Başkan seçilen Joe Biden'e tam güven." görüşünü paylaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • i.ö 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD Vatandaşı ne yapsa yeridir. Madem demokrasi var.
    Cevapla
  • 15 Temmuz 3 yıl önce Şikayet Et
    15 Temmuzda Natocu Derin Amerikancı pilotlarca Meclisimizi bombalayan ve onurumuzu ayaklar altına alanları Rabbim bugün rezil etmiş zelil etmiş paçavraya çevirmiştir. çok şükür. faşist katil bir devlet onuru gururu nerden bilebilir ki. 15 Temmuzun ahını aldılar.
    Cevapla
  • Cemile 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi 15 Temmuz da yıkmayı denediniz. Siizzz Yıkılacaksınız Siiizzzz
    Cevapla
  • Hasan doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa baharı yakındır. Birazda biz sizi seyredelim.
    Cevapla
  • ADI BOŞVER 3 yıl önce Şikayet Et
    Aman diyeyim çekirdeği unutma dün gece ben çekirdeksiz yakalandım sıkıcı oluyor. :)))
    Cevapla
  • CAN BAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilakis KEYİF VERİCİ .ABD tiyatrosu bu BİZİM ÇOCUKLAR başaracaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!