Erdoğan'dan ABD'deki işgal girişimine dair açıklama! Biden mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Kongre işgaline dair yaptığı açıklamada, lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu sürecin kendisi dahil tüm insanlığı şok ettiğini söyledi. ABD ve ABD medyasının Türkiye'deki olaylarda takındıkları tavrı hatırlatan Erdoğan, başkanlığı tescillenen Joe Biden yönetiminin süreci devralıp sükuneti sağlayacağını ifade etti.

GİRİŞ 08.01.2021 14:40 GÜNCELLEME 09.01.2021 09:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Kongre'yi işgal girişimi ile başlayan ve 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle son bulan olaylar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Tüm insanlığın yaşananlar dolayısıyla şok olduğunu belirten Erdoğan, "ABD tarihinde olmamış bir vakayla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz. Lafa geldiği zaman demokrasinin beşiği diye ifade edilen ABD'deki bu süreç, gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir, şaşırtmıştır. Bizleri de aynı şekilde şaşırtmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminde sessiz kalan ve farklı mesajlar yayınlayan ABD ve ABD medyası, Gezi olaylarında biz siyasilere ne gibi açıklamaları olmuştur, ne gibi tehditler savurmuştur ve bizim sabrımız siyasiler olarak o zamanki tavrımız çok açık ve net ortadayken, ABD'nin tutumu çok farklıydı. O zaman işin başında Demokratlar vardı, Demokratlar neyse Cumhuriyetçilerin de aynı olduğunu gördük. Demokrasi için yüz karası olduğunu görüyoruz. 20 Ocak itibariyle Biden'a devir teslim yapılacaktır. Bundan sonraki süreçte Sayın Biden ile ABD huzuru sükuna kavuşur. Böyle bir salgın döneminde hassasiyetle bu sürecin devam etmesi lazım. Uluslararası ilişkilerde ABD'nin de girmesi gerekir. Tabii 4 ölü var. Ölenlerin ailelerine sabırlar dilerken özellikle yaralılara da geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • İzmit 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaşananlar endişe verici
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarada abd usulü demokrasi biri getirsede dünya bu ülkeden kurtulsa.
    Cevapla
  • Okur 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD, Irağa ve Afganistan'a demokrasi dağıtmaktan, kendilerin de demokrasi kalmadı . Sömürgeci, katliamsever, petrolist ABD'de de sona giden süreç başlamıştır .
    Cevapla
  • Hayy 3 yıl önce Şikayet Et
    Âdil cesur merhameti vakur Başkan Recep Tayyip Erdoğan seni Allah için seviyoruz her daim duamızdasın
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Çakma demokrasi ülkesi ABD.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!