Yeni 'virüs' kabusu! Ölüm oranı yüzde 75, en tehlikelisi...

Bilim insanları, Kovid-19 ile mücadele sürerken, salgın hastalıklara neden olabilecek diğer virüsleri araştırıyor. Uzmanlara göre, meyve yarasalarının doğal kaynağı olduğu nipah virüsü, yüksek ölüm oranları nedeniyle salgın başlatma potansiyeli olan en tehlikeli virüs olarak öne çıkıyor.

Yeni 'virüs' kabusu! Ölüm oranı yüzde 75, en tehlikelisi...
Yeni 'virüs' kabusu! Ölüm oranı yüzde 75, en tehlikelisi...
GİRİŞ 13.01.2021 06:53 GÜNCELLEME 20.01.2021 20:59
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde 2 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Kovid-19 salgınıyla mücadele sürerken, bilim insanları salgın hastalıklara neden olabilecek diğer virüsleri inceliyor. 

 

 

GÜNDEYDOĞU ASYA KAYNAKLI

Yeni salgın tehditlerinin her gün arttığını belirten uzmanlar, Güneydoğu Asya’da tespit edilen Nipah virüsünün (NiV) gelecek yıllarda yeni bir salgın başlatma potansiyeli olduğunu düşünüyor.

 

 

ÖLÜM ORANI YÜKSEK

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Tayland Kızılhaçı Gelişen Bulaşıcı Hastalık- Sağlık Bilimleri Merkezini yöneten uzman virolog Supaporn Wacharapluesadee, meyve yarasalarının nipah virüsünün doğal kaynağı olduğunu belirterek, "Bu virüsün tedavisi yok ve yüksek ölüm oranına neden oluyor. Salgının nerede çıktığına bağlı olarak ölüm oranı yüzde 40 ila yüzde 75 arasında değişiyor" ifadelerini kullandı.

UZUN KULUÇKA SÜRESİ

Dünya Sağlık Örgütü’nün halk sağlığı acil durumuna neden olabilecek hastalık mikropları listesinde de nipah virüsü ilk 10 arasında yer alıyor. Hastalığın kuluçka süresinin 45 günü bulması, virüsün endişe uyandırmasında başlıca sepep.

Bu süre, enfekte olan kişinin hasta olduğunu fark etmeden hastalığı yayması için uzun bir süre anlamına geliyor. Virüsün farklı türdeki hayvanları enfekte etmesi de hastalığın yayılma olasılığını artırıyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 35
  • KNN 3 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan insanlara nefes aldırmayacaksınız.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs var diyor insanlar korkuyor Allah her saniye ölüm var diyor insanlar da tık yok
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Virüsden o kadar korkmayın! Çünkü bu Virüs Yıllar öncede vardı günümüzdede olacak..Sadece Hayvanlardan geçtiği için Hayvan besleyenlerden uzak durursanız Virüs kovid-19 gibi yayılmaz.
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilim insanlari deyince insan artik urkuyor hatta vanpirle esit gibi gormeye basladik su insanligin haline bak!? Yarasa marasa hikaye....
    Cevapla
  • ÖMER 3 yıl önce Şikayet Et
    ya bu asya da ne var böyle ? bütün hastalıklar,virüs onlarda !!! eee kedi köpek böcek kurt yılan çiyan yarasa nerede pis necis haram olan şeyler varsa yiyen bir milletten başka ne gelirki ??? lanet olsun bunlara dünyanın baş belası oldular...ulan adam gibi temiz yaşayın gerekirse ölün ama temiz şeyler tüketin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!