Tayland’da 'Kral’a ihanetten' yasasından ilk tutuklama!

Tayland’da bir öğrenci, hükümet ve monarşi karşıtı protestolar sırasında Kral Maha Vajiralongkorn’in portresine zarar verdiği gerekçesiyle tutuklanırken, Kasım ayında tekrar yürürlüğe giren 'Kral’a ihanet' yasası kapsamında tutuklanan ilk protestocu oldu.

Tayland’da 'Kral’a ihanetten' yasasından ilk tutuklama!
Tayland’da 'Kral’a ihanetten' yasasından ilk tutuklama!
GİRİŞ 14.01.2021 17:54 GÜNCELLEME 14.01.2021 17:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tayland’da hükümet, geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden hükümet ve monarşi karşıtı gösterilere katılanları cezalandırmak için “Kral’a ihanet” (les-majeste) yasasını 2 yılın ardından tekrar yürürlüğe sokmuştu. Kraliyet ailesine hakaret etmeyi suç sayan yasa kapsamında ülkede şu ana kadar en az 40 protestocu suçlanırken, en son suçlama ise 21 yaşındaki bir üniversite öğrencisine yapıldı.

Kral Maha Vajiralongkorn

Başkent Bangkok’ta bulunan Thammasat Üniversitesi’nde eğitim gören Sirichai Nathuang, hükümet ve monarşi karşıtı protestolar sırasında Kral Maha Vajiralongkorn’in şehrin neredeyse her yerinde yer alan portrelerinden birine sprey boya ile yazı yazarak zarar verdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Tayland’da 'Kral’a ihanetten' ilk tutuklama

Nathuang’ın avukatı Noraset Nanongtoom, Kasım ayından bu yana söz konusu yasayı ihlal etmekle suçlanan 40 kişiden hiçbirinin tutuklanmadığını söyledi. Noraset ayrıca, üniversite öğrencisinin “Kral’a ihanet” yasasını ihlalden tutuklanan ilk protestocu olduğunu açıkladı.

Tayland Ceza Kanununun Kral'a ihanet suçunu düzenleyen maddeleri uyarınca monarşiyi eleştirenlere 15 yıllık hapis cezaları verilebiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahir zaman işte "Başlar ayak, ayaklar baş oldu" Covid var diye haremiyle birlikte başka ülkelere kaçan hain deyyus, bir numaralı kahraman hala. Tayland'lı utansın bize ne. (Herkes hak ettiği gibi yönetiliyor)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi