Neyin yanlış gittiğini çözemiyorlar! İrlanda'da koronavirüs kontrolden çıktı

Aralık ayında uygulandığı sert karantinayı sonlandıran İrlanda, Avrupa ülkeleri arasında en az koronavirüs vakasına sahip ülkeydi. Ancak bugüne gelindiğinde ülkede rekor sayıda koronavirüs vakaları kaydedilmeye başladı, uzmanlar neyin yanlış gittiğini araştırıyor.

Neyin yanlış gittiğini çözemiyorlar! İrlanda'da koronavirüs kontrolden çıktı
Neyin yanlış gittiğini çözemiyorlar! İrlanda'da koronavirüs kontrolden çıktı
GİRİŞ 15.01.2021 10:22 GÜNCELLEME 15.01.2021 10:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İrlanda, Aralık ayında 6 haftalık bir karantinadan çıktığında Avrupa ülkeleri arasında en az koronavirüs vakasına sahip olan ülkeydi. Ancak bugüne gelindiğinde vakalarda çok yüksek bir artış görülüyor.

 

CNN'de yer alan haberde İrlanda Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, geçtiğimiz hafta bir günde 8 bin 248 yeni vaka tespit edildi. Bununla birlikte ülkede bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

 

NÜFUSA ORANLA EN HIZLI YAYILAN ÜLKE

Oxford Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada, 10 Ocak'ta biten haftada İrlanda'da 1 milyon kişi başına 1,323 vaka açıklandı. Bu vaka oranının dünyada nüfusa oranla salgının en hızlı yayıldığı ülke olduğu ifade edildi.

İrlanda Ulusal Halk Sağlığı Acil Durum ekibinin bir üyesi Prof. Philip Nolan, "Vakalardaki endişe verici artış önceki deneyimlerimizle karşılaştırılamaz. Noel öncesiyle karşılaştıramayacağımız kadar günlük vaka sayısı ve hastaneye kaldırılan insan sayısı görüyoruz" dedi.

NEYİN YANLIŞ GİTTİĞİNİ ARAŞTIRIYORLAR

Ülkedeki uzmanlar ve hükümet neyin yanlış gittiğini araştırıyor. Aralık ayı itibariyle sert karantina tedbirleri kaldırılmış, restoran ve kafeler kısıtlamalarla birlikte açılmıştı, ancak İrlanda'ya komşu İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış virüs salgını kötü etkilediği düşünülüyor.

CNN'in aktardığı haberde, Noel döneminde restoran ve kafeler önlem için kapatıldığı, bunun da evlerinde bulunan vatandaşların ev ziyaretleri yapmasına imkan tanıdığı belirtildi.

Bir hükümet yetkilisi, "Noel döneminde insanların ev ziyareti yapmasına izin vermek durumunda kaldık" dedi. Ev ziyaretleri 1 Ocak 2021 itibariyle yasaklandı.

Kraliyet Sağlık Topluluğu'ndan epidemolog Gabriel Scally, "İngiltere ve İrlanda koronavirüs salgınıyla mücadelede başarısız oldu. Noel döneminde normalleşme için anlaşılabilir bir arzu vardı fakat virüs bunu bilmiyordu" diyerek yetkilileri eleştirdi.

YORUMLAR 6
  • aaaaaaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ingiltereye zeval vermesin ACİL ŞİFALAR VERSİN İNŞALLAH yoksa borç parayı nerden buluruz ALLAH lordları korusun
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    chpkk lılar nasılda belli ediyor gendini.O deelde ne oldu biden den demokrasi sipareiş ettiydiniz gelmedimi daha şayet gelirse 1 kiloda bana ayır
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Daha Beter Etsin
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    sence müslüman olsa böyle beddua edermi?
    Cevapla
  • aaaaaaaa 3 yıl önce Şikayet Et
    nasıl sevine biliyorsun insanların ölümüne eyyy müslüman evladı
    Cevapla
  • baskan 3 yıl önce Şikayet Et
    otopsi neden yapılmıyor. gerçekten korona mı yoksa verilen ilaçlara bağlı ölüm mü neden anlayamıyoruz. otopsilerin yasaklandığı söyleniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek