Savaş mağdurlarından kalıcı konutlar için Türkiye'ye teşekkür

Suriye’de rejimin saldırılarından kaçıp, Türkiye sınırındaki çadır kentlere yerleşen siviller, devlet kurumları ve yardım kuruluşlarının yaptırdıkları briket evlere yerleşmeyi bekliyor.

Savaş mağdurlarından kalıcı konutlar için Türkiye'ye teşekkür
Savaş mağdurlarından kalıcı konutlar için Türkiye'ye teşekkür
GİRİŞ 15.01.2021 16:29 GÜNCELLEME 15.01.2021 16:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rejim unsurlarının yoğun saldırılarından korunmak için Türkiye sınırına göç eden yüz binlerce sivil, Atme ve Sermede bölgelerinde boş arazilere kurdukları çadırlarda zor koşullarda yaşamaya başladı.

Kış aylarıyla birlikte şartları oldukça ağırlaşan bölgede yaşamını sürdürmeye çalışan savaş mağdurlarına, iç savaşın başladığı günden itibaren Türkiye yardım etti. Bölgede çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, AFAD ve diğer sivil toplum örgütleri çadır, soba, yatak, gıda ve hijyen gibi temel ihtiyaç malzemelerini savaş mağduru sivillere düzenli olarak ulaştırdı.

3 yıl önce Suriye'nin Hama kentine rejimin düzenlediği hava saldırısında eşini kaybeden ve 1'i engelli 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Aliye el-Muhammed el Ahmed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

50 BİN BRİKET EV

Atme, Killi, Meshed Ruhin, Deyr Hassan, Tel Kerema, Şeyh Bahr, Babiska ve Bab el Hava bölgelerinde yapılan zemin etütlerinin ardından, konutların inşasına başlandı. 

2 oda, mutfak, banyo, tuvalet ve avlu olarak 39 metrekareye projelendirilen konutların, binlercesi tamamlandı. Çatılarına 1 tonluk su depolarının da yerleştirildiği kalıcı konutlara, ilk etapta dezavantajlı ailelerin yerleştirilecek.

KIŞI SICAK EVLERİNDE GEÇİRECEKLER

Türk Kızılayı İdlip Ekip Başkanı Mücahit Salih Duran, son zamanlarda rejimin saldırılarında zor durumda kalan 4 milyon İdlip nüfusunun, 1 milyonunun Türkiye sınırına göç ettiğini ve çok zor şartlar altında yaşamaya çalıştıklarını belirterek, bu şartları iyileştirmek için desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • İsimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun Rabbimizeee
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı