ABD'den terör örgütü YPG itirafı: PKK'nın alt kolu!

Son Dakika haberi; ABD Adalet Bakanlığı, Florida eyalet meclisi binasına yapılan saldırıda YPG'li bir kişinin gözaltına alındığını duyurduğu açıklamada, YPG için 'terör örgütü PKK'nın alt kolu' ifadesini kullanarak iki örgüt arasındaki bağı kabul etmiş oldu. ABD, 'Müttefik' olarak gördüğü terör örgütü PKK/YPG'ye bugüne kadar 50 binden fazla TIR dolusu silah ve mühimmat desteği yaptı ve yapmaya devam ediyor.

GİRİŞ 16.01.2021 00:55 GÜNCELLEME 16.01.2021 19:29
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Florida'nın Tallahassee kentinde yaşayan Daniel Baker isimli kişinin "kaçırma ve yaralama tehdidi içeren eyaletler arası iletişim kurma" suçlamasıyla gözaltına alındığı duyuruldu. 

Daniel Baker

Baker'ın 10 Ocak Pazar günü Florida eyalet meclis binasına yapılan saldırılara karıştığına işaret edilen açıklamada, bu kişinin diğer kişileri silahlanarak buraya gelmeye teşvik ettiği belirtildi. 

- ADALET BAKANLIĞI YPG'NİN, PKK'NIN KOLU OLDUĞUNU KABUL ETTİ 

Açıklamada, Baker'ın 2017'de Suriye'de YPG'ye katıldığına işaret edilerek, şüphelinin sosyal medya haseplarında YPG'de keskin nişancı eğitimi aldığını belirttiği ve çeşitli belgesellerde de görüldüğü kaydedildi. 

Adalet Bakanlığı YPG'nin, PKK'nın kolu olduğunu kabul etti

Bakanlğın söz konusu açıklamasında YPG ile PKK arasındaki bağlantıyı resmi olarak kabul ederek, "YPG, ABD hükümeti tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan PKK'nın alt koludur." ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 29
  • dünya kalmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    biz terör örgütüne 50 bin tır silah verdik diyen abd. demokrasi maskesi altında yürütülen eşkiyalığın açık resmi.
    Cevapla
  • Turfab 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve bd sayesinde dağda saklaniyorlar ABD Yunanistan havası PKK yardim sayın Erdoğan ve genelkurmay başkanı Hulusi Akar sinir aşınca vurun ilk vuran kazanır tepemize binecekler
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    Üçü kendilerine dokununca terörist, yoksa özgürlük savaşçısı... Yemek isteyen yer, herşey ortada
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanımız demedi mi?Terörü desteklemeyin bumerang gibi gelir sizi de vurur diye..
    Cevapla
  • parasiyla mi 3 yıl önce Şikayet Et
    dogrucunun neresi dogru pek anlaşılmıyor. bırakın istedikleri gibi gelip bombaları meydanlarda patlatsınlar, ekonimimizi yagmalasınlar, ses çıkarmayın demeye getirmiş. cebindeki üç kuruş para hesabına vicdanının sesini kısmış besbelli. cumhurbaşkanımız işini yapıyor, sen begenmiyorsan gidip kendine başka bir ülkede başka bir cumhurbaşkanı bakabilirsin.
    Cevapla
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğrucu,besledikleri teröristler onları vurunca sana mı dokundu..sana zor gelen ne ? Yoksa sende mi onların içimizdeki beslediklerindensin..
    Cevapla
  • dogrucu.. 3 yıl önce Şikayet Et
    :)) demekle is bitmiyor haci eyyy cektikce bu millet kriz görüyor abdye sinek viziltisi bile gelmiyor..al cumhurbaskanini git hesap sor..yiyiorsa tabi
    Cevapla
  • Sanli urfali 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd turkiyenin illelibet turkiyenin dusmanidir. Bundan kimsenin supesi olmasin.
    Cevapla
  • sen otur 3 yıl önce Şikayet Et
    dogrucunun ipini kim tutuyorsa..
    Cevapla
  • dogrucu.. 3 yıl önce Şikayet Et
    ee napcaz haci bunuda söyle daha fazlami dolar alsak acaba yoksa her abd baskani bizim kazmaya aptalmi desin..yav ilim sahibi olmadan fikir sahibi olan gerzekler sürüsünden baska birsey degilsiniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama