Fransa'nın 3 haftada yapamadığını aşıyı Türkiye 1 günde yaptı

İHA'da yer alan habere göre; Türkiye'de uygulanmaya başlayan koronavirüs aşı programı, dünya gündeminde geniş yer buldu. Türkiye'nin başarısına dikkat çekilen haberlerde, "Türkiye'nin 1 günde yaptığı aşıyı Fransa 3 haftada yaptı" ifadelerine yer verildi.

Fransa'nın 3 haftada yapamadığını aşıyı Türkiye 1 günde yaptı
Fransa'nın 3 haftada yapamadığını aşıyı Türkiye 1 günde yaptı
GİRİŞ 16.01.2021 13:23 GÜNCELLEME 19.01.2021 09:00
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Dünyada hızla yayılmaya devam eden ve mutasyona uğrayan koronavirüsü önleyebilmek için dünyanın dört bir yanından devletler milyonlarca doz aşı sipariş ederken, Türkiye'de aşılama dün itibariyle başladı. Türkiye'nin Kovid-19 aşı programı dünya medyasında gündem oldu.

 

BAKAN KOCA'NIN SÖZLERİNE ATIF YAPILDI

Türkiye'nin aşılama konusundaki hızıyla ilgili dünya basınına yansıyan haberlerde, "Türkiye'nin bir günde yaptığı aşı, Fransa'nın ilk üç haftada yaptığı aşılamadan daha fazla" ifadeleri yer aldı. Haberde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, "Ülke çapında aşılama programlarının uygulanmasında deneyimli bir ülkeyiz. Salgına karşı verdiğimiz savaşı birlikte kazanacağız" ifadelerine de yer verildi.

 

TÜRKİYE İKİ GÜNDE 500 BİNDEN FAZLA KİŞİYİ AŞILADI

Haberde, bazı AB ülkelerinin milyonlarca doz sipariş ettikleri Pfizer ve BioNTech aşısının ülkelerine tedarikini beklediği belirtilerek; Çinli ilaç firması Sinovac'ın aşısının uygulandığı Türkiye'de, ilk iki günde 500 binden fazla insanın aşılandığı aktarıldı. Türkiye'de programın ilk gününde, Fransa'nın neredeyse ilk üç haftasında yaptığı aşılamadan daha fazla kişiyi aşıladığının da altı çizildi.

AVRUPA'DA AŞI TEDARİĞİ SIKINTISI YAŞANIYOR

Haberde, altı AB hükümetinin, Avrupa Komisyonu'na gönderdikleri bir mektupta, Komisyon'dan "aşı teslimatlarında istikrar ve şeffaflık sağlamak için" Pfizer-BioNTech'e baskı yapmasını istediği belirtildi. İsveç, Danimarka, Finlandiya, Litvanya, Letonya ve Estonya Sağlık Bakanları tarafından imzalanan mektupta "Bu durum kabul edilemez. Planlanan aşılama programlarını etkilemekle kalmıyor, aynı zamanda aşılama sürecinin güvenilirliğini de azaltıyor" ifadelerinin yer aldığı bildirildi.

Haberde, Belçika'nın, bu ay içerisinde yapılması planlanan Pfizer aşısı dozlarının yalnızca yarısını almayı beklediği belirtilirken, Litvanya'nın aşı talebini, Şubat ortasına kadar yarıya indireceği açıklandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, Pfizer ile görüştüğünü ve planlanan teslimatların bu yılın ilk çeyreğinde yapılacağına dair güvence aldığını söylediği belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 70
  • Ali m 3 yıl önce Şikayet Et
    Bindik bi alemete gidiyoz kıyamete. Sonumuz hayır olur inşallah...
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa gibi halkı soymayın da aşı nedir ya!
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı başta mikrobik hastalıklar olmak üzere, özellikle salgınlara karşı alınabilecek en etkin tedbirdir. Bizim atalarımız çiçek aşısını bulmuş ama bu internet çağında bile aramızda halen aşı nedir diye soranlarımız var maalesef…
    Cevapla
  • selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransızların 3 tane otomobil fabrikası var birisi 1800 lü yılların sonundan buyana üretim yapıyor bizim bir tane markamız yok ve onlar aşılamayı Türkiye'nin bir haftada yaptığını 3 haftada mı yapmışlar insanların aklıyla alay etmeyin lütfen ? Fransızları da Türkiye'den (bizden) üstün tutuğumu da sanmayın ötekileştirmeye de kalkmayın. Rasyonel başlıklar atın.
    Cevapla
  • Özer Altın 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin sağlık sistemi güçlü olduğu için ve iyi bir planlama yaptığı için bunu başardı. Avrupa ülkelerinin çoğu pandemiyle mücadelede Türkiye'nin gerisinde kaldı.
    Cevapla
  • dost 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimde hem ucak hemde araba fabrikalarimiz olacakti ama gecmiste senin gibi zihniyetler batiya bagimli kalalim ve boyle yorum yazssinlar diye kapatmislardi
    Cevapla
  • Aziz 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakırköy meydanına paneli heykeli açılmış, ne fabrikası ya. Varsa yoksa heykel
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransız sağlık çalışanları covid aşısını vurulmayi reddettikleri için aşılama yavaş ilerliyor Covid aşısı vurulup ölen sağlık çalışanların sayısı 10 geçtiği söyleniyor ışte bu yüzden Covid aşısı vurulmak istemiyorlar
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Durum ortada işte yaz google alhaberi bukadar mı zor. Adamlar 3 hafta önce başlamış.
    Cevapla
  • Beton 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsak yapalim muhalefet yine memnun olmaz. Cok da tınn.
    Cevapla
  • niğdeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah Müslamanız ve Türküz ama her haberi başlığıyla okumayın. Aşılar farklı bu aşıdan normalde günde kaç milyon doz yapabilme kapasitemiz var diye haber yapılmıştı. Zaten elimizde olan aşı da bitiyor 3 milyon aşı 2 şer doz yapılacak kaldı 1.5 milyon kişi. Bunun 1.2 milyonu sağlıkçı kalıyor 300 bin onda da sırada daha kolluk kuvvetleri 65 yaş üstü falan derken yetmeyecek zaten. Kendimizle övünmeyelim bu kadar iyi değildir. Bırakın başkası övsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü