8 aydır terör örgütünün kuşatmasındaki ilçede acil yardım çağrısı yapıldı

Doğu Afrika ülkesi Somali'nin Güney Batı eyaletinde 8 yıldır terör örgütü Eş-Şebab'ın kuşatması altındaki Hudur ilçesi sakinleri, açlık tehdidi nedeniyle acil yardım çağrısı yaptı.

8 aydır terör örgütünün kuşatmasındaki ilçede acil yardım çağrısı yapıldı
8 aydır terör örgütünün kuşatmasındaki ilçede acil yardım çağrısı yapıldı
GİRİŞ 17.01.2021 19:09 GÜNCELLEME 17.01.2021 19:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AA muhabirine açıklama yapan bölge halkı, ilçeye çıkan yolların örgüt kontrolünde olması ve erzak taşıyanların ölümle tehdit edilmesi nedeniyle açlık tehlikesinin baş gösterdiği, önlem alınmazsa insani trajediler yaşanabileceği uyarısında bulundu.

BİR AYDA ERZAK YÜKLÜ 17 TIRI YAKTILAR

Son bir ayda erzak yüklü 17 tırın terör örgütü mensuplarınca yakıldığını ifade eden esnaf Hasan Ali, "Somali’de örgütün kontrolündeki diğer bölgelerde benzer bir sorun yaşanmazken ölüme terk edilmemize anlam veremiyorum." dedi.

"AÇLIKTAN ÖLMEMIZI İSTİYORLAR, SESİMİZİ KİMSE DUYMUYOR"

Hükümeti eleştiren Ali, "Devlet nerede? 8 yıldır terör örgütünün tehdidi altındayız. Açlıktan ölmemizi istiyorlar, sesimizi kimse duymuyor." diye konuştu.

Türkiye ve uluslararası yardım kuruluşlarına acil yardım çağrısı yapan Ali, "Birkaç gün içerisinde bölgeye yardım ulaşmazsa insanlar açlıktan ölecek, lütfen bize yardım edin." ifadesini kullandı.

Başkent Mogadişu'ya 375 kilometre mesafedeki Hudur ilçesine çıkan tüm yollar, Eş-Şebab tarafından kontrol ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadis-i Şerif "Düşmana düşmanın silahıyla saldırın." Yani akibeti hayır olacaksa hile iftiraya hile ve iftirayla karşılık verin.
    Cevapla
  • Komedi 3 yıl önce Şikayet Et
    İlçe sonuçta küçük bir yer 8 sene boyunca nasıl boşalmamış orası. İslamiyet adı altında yapılana bak be vicdansızlar hangi kitapta bulunduğun bölgede halkı açlıkla terbiye et diye yazıyor. Osmanlıya bakın dünyanın her tarafında eserleri var. Hizmet ile dini bir tutmuş.
    Cevapla
  • VARTO 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu mesele çok önemli söz konusu binlerce kardeşimizin hayatı .Sayın Cavuşoğlu eminim bu meseleyi çözecektir evvelAllah
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    SUDAN da zaten bir askeri ÜS ümüz var bence sudan yöentimi ile devreye girip bölgeye TSK yi gönderelim ve se sebab köpeklerini layini yok edince ye kadar bölgeden cikmasinlar bu es sebab yanilmiyorsam iran güdümlü köpekler degilse de BA nin bölgeyi istikrarsizlastirma oyunlari dir ve kesinlikle arkasinda itrail ve abd vardir ha pkk he es sebab TÜRK milleti her zman her yerde mazlum larin yaninda yer almis bir millettir oabalr halinde yasdimiz yada selcuklu osmanli oldumuz dönemler de bvu millet hep mazlumun umudu olmus bir millet tir simdi de mazlumlar in cigligi sudan dan cagiriyor bu aziz milleti ordumuz a bosuna peygamber ordusu denmedigi ni dünya görmeli
    Cevapla
  • Mezalim 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi hoş diyorsunda arap devletlerinin bir çok islam devletinin avrupalıdan daha avrupalı olduğu yerde nereye kadar türk askeri. Bize orada saldıranda müslüman bizim askerimize onların ailelerine yazık değilmi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi